El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts demana “més humilitat” al Govern per negociar els pressupostos
  • CA

El portaveu de Junts per Catalunya, Josep Rius, ha constatat que el seu partit encara té “desavinences no menors” amb el Govern i que les negociacions sobre els pressupostos s’estan allargant més del que voldrien. En una roda de premsa, Rius ha explicat que encara tenen “algunes discrepàncies en temes com salut, renovables, polítiques socials i també ensenyament” i ha recordat a ERC que no poden fer res en solitari.

“Calen més concrecions i humilitat”, ha etzibat Rius en declaracions recollides per l’ACN. “És un Govern amb 33 diputats i, per tant, haurà de buscar majories i no adhesions”. El portaveu de Junts ha criticat que ERC encara aposti per un acord de claredat sobre el referèndum d’independència quan el Parlament ja va dir que no tenia recorregut. Junts ha fet arribar una proposta amb una cinquantena de punts per negociar els pressupostos i vincula l’eix nacional a qualsevol pacte per tirar endavant els comptes del 2023.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, en una atenció als mitjans / ACN

Junts celebra l’anunci de Trias

Rius també s’ha mostrat “encantat” amb la decisió de Xavier Trias de presentar-se a les primàries del partit per escollir el candidat de Junts a les eleccions municipals. El portaveu considera que Barcelona “necessita un canvi urgent després d’aquests vuit anys amb l’alcaldessa Colau”, tot i que ha preferit no entrar a valorar els detalls de la candidatura perquè aquest vespre Trias ha de confirmar oficialment la seva candidatura davant la militància barcelonina.

La reforma del Codi Penal i la “cirurgia estètica” a Espanya

El portaveu de Junts ha recordat que el partit ha presentat 19 esmenes per equiparar els delictes de sedició o injúries a la “legislació europea” i ha insistit que els fets del 2017 “no són delicte” i, per tant, qualsevol “cirurgia estètica” per blanquejar l’estat espanyol suposa un pas enrere en el conflicte català. Respecte a la malversació, Rius aposta per tornar a la “redacció anterior” a la reforma del PP del 2015 i ha assegurat que amb la seva proposta el PSOE “vol deixar les coses exactament on eren”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gent pesada a desembre 12, 2022 | 15:11
    Gent pesada desembre 12, 2022 | 15:11
    Aquests de Junts no els voldrien a cap empresa. Posen pals a les rodes, els hi costa una barbaritat prendre decisions i s'equivoquen contínuament. Són la convergència del desastre.
  2. Icona del comentari de: Junts demana humilitat? a desembre 12, 2022 | 19:45
    Junts demana humilitat? desembre 12, 2022 | 19:45
    Per què no ho practican amb el batxiller? Amb Laura Hagrid? El pompos ploramiques Turull? El partit amb la colla de corruptes pedants més gran de Catalunya hauria de practicar amb l'exemple...
  3. Icona del comentari de: Estat Català a desembre 12, 2022 | 23:17
    Estat Català desembre 12, 2022 | 23:17
    Foteu-vos els pressupostos autonòmics cul amunt.
  4. Icona del comentari de: Vilatà gironí. a desembre 13, 2022 | 08:44
    Vilatà gironí. desembre 13, 2022 | 08:44
    És com demanar que plogui de baix a dalt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa