El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC també vol reprovar Campuzano per la promesa electoral amb Rufián

El PSC ha anunciat aquest diumenge que demà dilluns registraran al Parlament una moció per reprovar el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Els socialistes se sumen així a Junts, que ja ha registrat una iniciativa semblant arran de la polèmica generada per un acte d’ERC a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) en què, segons ambdues formacions, el conseller va vincular la construcció d’una residència a la victòria dels republicans a les eleccions municipals del mes de maig. El PSC ha assegurat que “no es poden fer servir les institucions ni el càrrec de conseller per prometre noves residències en actes de partit”.

Així doncs, se suma a Junts per Catalunya, que també va registrar la setmana passada una moció al Parlament per reprovar el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Ho va anunciar la portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, qui ha assegurat que l’actuació del conseller és “una falta de respecte a les institucions” i ho ha titllat com una “pràctica totalitària”. Amb la suma d’aquests dos grups, amb tota probabilitat, la moció tirarà endavant, fet que significarà la segona reprovació d’un conseller de Govern. El primer va ser la del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, qui va ser reprovat pels canvis a la cúpula judicial dels Mossos. Es dona la casualitat que tant Campuzano, com Joan Ignasi Elena són de Vilanova i la Geltrú.

Carles Campuzano i Canadès, Conseller de Drets Socials 16/2/2023 / Mireia Comas
Carles Campuzano i Canadès, Conseller de Drets Socials 16/2/2023 / Mireia Comas

Demanen explicacions

Així mateix, Sales ha contat que el conseller compareixerà el pròxim 24 d’abril a la comissió de Drets Socials per donar explicacions de la polèmica. Alhora, la diputada de Junts ha assegurat que els criteris de construcció de residències han de ser amb criteris “territorials i tècniques”. Així mateix, ha denunciat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no denunciés la polèmica i no desacredités el conseller. “El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, li ho va demanar i va fer cas omís”, ha explicat Sales, fent referència a la sessió de control d’aquest dimecres.

El conseller es defensa

La polèmica ve perquè el tuit d’Esquerra Republicana a Santa Coloma deia que era un acord entre Rufián i Campuzano en el cas de si els republicans guanyaven les eleccions municipals, fet que ha provocat que l’oposició els acusi d’ús partidista de les institucions. Tot i això, el conseller de Drets Socials assegurava que la segona residència es farà seguint criteris tècnics i sense dependre els colors de l’ajuntament. Amb això, la conselleria de Drets Socials es defensava en declaracions a El Món i asseguren que la construcció de la residència “ha d’anar a càrrec de l’Ajuntament i, un cop estigui construïda, s’estudiarà la concentració de places o el conveni per part de la Generalitat”. “La voluntat de reduir la llista d’espera i, per tant, atendre el màxim nombre de persones possible és l’única motivació del conseller en aquesta declaració”, asseguren.

Més notícies
Triquell, treu el seu primer disc 23/3/2023 / Mireia Comas
Triquell: “Faig una aposta per la música en català al 300%”
Entrevista: Triquell: “Faig una aposta per la música en català al 300%”
Comparteix
ENTREVISTA al cantant, que presenta el primer disc després de quedar segon a 'Eufòria' en una gira amb pràcticament totes les entrades esgotades
El Port d'Arenys de Mar, un dels llocs on s'han detectat contractes fragmentats/Ports de la Generalitat
Terratrèmol de magnitud 2,7 al Maresme
Notícia: Terratrèmol de magnitud 2,7 al Maresme
Comparteix
No s'han detectat danys i s'ha detectat cap a les 15:42h
Laura Borràs a la Convenció Municipalista de Junts a Girona 28/01/2023 / Mireia Comas
Borràs, contra ERC: “Que ningú es pensi que pot desacreditar l’1-O”
Notícia: Borràs, contra ERC: “Que ningú es pensi que pot desacreditar l’1-O”
Comparteix
La presidenta de Junts critica que hi ha "massa intenció" de voler reescriure el que va passar el 2017
El decret d'autonomia uneix les crítiques dels directors, els sindicats i els experts / Pixabay
Clam contra el decret d’autonomia d’escoles i instituts: “És una farsa”
Notícia: Clam contra el decret d’autonomia d’escoles i instituts: “És una farsa”
Comparteix
Les queixes de directors, sindicats i experts són antagòniques, però cap d’ells veu positiu el sistema actual

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amb illa la democràcia perILLA a març 27, 2023 | 15:56
    Amb illa la democràcia perILLA març 27, 2023 | 15:56
    a qui han de reprovar, els de la delegación del psoe a Catalunya, és al salvador illa, per dimitir com a ministro de sanidad en plena pandèmia. Qui tenia una de les responsabilitats més importants, durant la pandèmia, per molt socialista y muy español, un no pot dimitir en plena pandèmia, és d'una enorme irresponsabilitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa