El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ofensiva de Cs a través del Constitucional contra el vot delegat de Puig

El grup parlamentari de Cs ha activat una ofensiva perquè es persegueixi judicialment el vot delegat de Lluís Puig, que la majoria de la Mesa del Parlament ha acceptat i que Laura Borràs ha comptat aquest dimecres en una votació malgrat que el Tribunal Constitucional va sentenciar que n’anul·lava d’anteriors. El partit taronja ha enviat un escrit al TC demanant-li que trameti un seguit de documentació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè aquest pugui actuar contra els acords de la Mesa del Parlament i obrir un procés per prevaricació i desobediència contra els membres de la majoria independentista de l’òrgan rector de la cambra catalana.

En el seu escrit, Cs denuncia que s’han adoptat acords “oberta i intencionadament arbitraris, sobrepassant la legalitat ordinària i eludint les resolucions” del TC. El partit taronja considera que els acords de la Mesa i la delegació de vot de Puig tenen conseqüències respecte als drets dels diputats en diversos aspectes com és ara “la configuració institucional” de la cambra “on els diputats despleguen els seus drets a la representació”.

Cs creu que s’obre la decisió de la Mesa desnaturalitza el Parlament

Cs adverteix que “la generalització del vot, sense restricció de cap tipus” més enllà dels supòsits que contempla el reglament del Parlament, “comportaria la possibilitat d’un Parlament total o parcialment virtual que no estaria contemplat” ni a la Constitució ni a l’Estatut de Catalunya. De fet, aquesta crítica va d’acord amb el plantejament que ha fet al matí el portaveu de Cs, Nacho Martín, que ha comparat el vot delegat de Puig amb el d'”un mico”. “En cap cas un òrgan rector de la cambra pot gaudir d’un poder discrecional per canviar la naturalesa del Parlament”, diu Cs en l’escrit enviat al TC.

A més a més, els de Carlos Carrizosa al·leguen que la majoria independentista de la mesa és “plenament conscient” que Puig no compleix cap dels requisits que el reglament defineix per poder gaudir de la delegació de vot, i recorda que ja h ha sentències que havien dictaminat que delegacions de vot de Carles Puigdemont i Toni Comín del 2018 havien estat “inconstitucionals”. Cs també reclama que es corrobori si el Parlament està pagant les dietes en concepte de desplaçament a Puig.

El partit taronja creu que els acords de la Mesa “contradiuen de forma escandalosa” l’article del reglament del Parlament que estableix els motius d’una delegació de vot i per això considera que “són nuls de ple dret, des del moment en què han permès la delegació de vot de diputats sense concórrer cap de les causes que ho permet, i a més, sens haver aportat cap raó suficient que acrediti” que Puig “no pot exercir els seus drets i atendre els seus deures”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Varist a juliol 06, 2022 | 17:29
  Varist juliol 06, 2022 | 17:29
  Escòria ciudadana acabareu al garrot
 2. Icona del comentari de: rm a juliol 06, 2022 | 17:38
  rm juliol 06, 2022 | 17:38
  escoria humana
 3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a juliol 06, 2022 | 19:56
  Veterà antifranquista. juliol 06, 2022 | 19:56
  Quan C's desapareixi els seus membres aniran a VOX o al PP. Caldrà seguir lluitant contra ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa