El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado fa un discurs amb to de comiat i marxa del Congrés
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha fet una intervenció fugaç al Congrés dels Diputats amb un to de comiat i poc després ha marxat de l’hemicicle entre aplaudiments dels seus diputats. Després de concedir als seus barons el cap de la seva mà dreta, Teodoro García Egea, i de convocar un congrés extraordinari per renovar la direcció del partit, hi havia una gran expectació per saber si Casado assistirà a la sessió de control a Pedro Sánchez.

En el seu discurs de comiat, Casado ha enviat un missatge en clau al seu partit i ha apel·lat a la “reconciliació” i a la voluntat de deixar enrere “enemistats i fractures” que va suposar la Transició espanyola. També ha volgut deixar clar, davant l’avenç de la influència d’Isabel Díaz Ayuso al partit, que el PP representa “l’espai de la centralitat”. Casado ha demanat al govern espanyol que es “posi al servei de l’interès general respecte a les institucions, a la unitat nacional i de la igualtat entre espanyols”.

No hi haurà eleccions

Per la seva banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat per acabada la trajectòria política de Pablo Casado i li ha desitjat “el millor” en el futur. En la seva intervenció al Congrés, Sánchez ha descartat un avançament electoral. “El govern d’Espanya no avançarà les eleccions generals ni dissoldrà de manera anticipada les Corts”, ha dit després que la crisi interna del PP hagi alimentat els rumors sobre unes eleccions avançades per aprofitar la desfeta popular.

Pedro Sánchez i Pablo Casado es donen la mà | Europa Press
Pedro Sánchez i Pablo Casado es donen la mà | Europa Press

“No ho farem perquè per molt que s’han entossudit en el contrari, aquest és un govern amb sentit d’Estat que prioritzarà els interessos generals”, ha assegurat Sánchez, que no obstant ha evitat mencionar que si hi hagués eleccions l’auge de Vox, que menja terreny al PP a marxes forçades, podria posar en perill la repetició de la coalició de govern actual. “Les eleccions es convocaran quan correspongui, i competirem a partir dels nostres mèrits, i no de les debilitats dels nostres adversaris”.

Fugida exprés

Després d’escoltar Sánchez, Casado ha abandonat el Congrés envoltat dels seus col·laboradors més pròxims. Ni tan sols ha aprofitat el torn de rèplica que tenia i ha marxat sense fer cap declaració. “Fins aviat”, ha dit. A dins del PP es dona per fet que Casado dimitirà i que no esperarà al congrés nacional per anunciar la seva marxa, tot i que l’actitud del líder popular durant el seu enfrontament amb Díaz Ayuso ha estat de resistir –en contra del criteri de molts companys de partit– fins que les circumstàncies l’han empès a fer el que li demanaven els barons.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 23, 2022 | 10:26
    ciutadà febrer 23, 2022 | 10:26
    Bon vent i barca nova.
  2. Icona del comentari de: A l'aguait a febrer 23, 2022 | 10:43
    A l'aguait febrer 23, 2022 | 10:43
    El titular de la notícia esta desviat. En realitat ha sortit de l'hemicicle perquè tenia algunes coses més importants com anar a fotre's "un cafelito con churros" i tal com diu: siempre por el ser-vicio a España.
  3. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a febrer 23, 2022 | 11:00
    Guaita-que-fan-ara febrer 23, 2022 | 11:00
    Ha llegit un rotllet breu que li han escrit i ha sortit de pressa perquè tenia incontinència i ganes d'anar a pixar i dintre de la sala no està permès.
  4. Icona del comentari de: Horaci a febrer 23, 2022 | 11:15
    Horaci febrer 23, 2022 | 11:15
    Molta comèdia i molt pocavergonya per seguir xumant de la rifeta (ells en diuen servicio a españa)
  5. Icona del comentari de: Tano a febrer 23, 2022 | 13:24
    Tano febrer 23, 2022 | 13:24
    Hasta luego Lucas y pierdete en el desierto.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa