El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els “ortodoxos d’ERC” preparen una ponència alternativa a la direcció
  • CA

El Col·lectiu Primer d’Octubre, un grup de militants d’ERC organitzats que defensen el “mandat” del referèndum han encetat una nova iniciativa d’enfrontament a la direcció. Tot aprofitant la convocatòria de la Conferència Nacional que ha de bastir la formació d’una nova ponència política per reforçar l’estratègia de la Taula de Diàleg. Els crítics republicans, coneguts com “ortodoxos”, proposen a la militància una ponència alternativa -que sigui una esmena a la totalitat- titulada com “Recuperem ERC” que aposti per la via unilateral.

La iniciativa es presentarà el proper dimarts dia 25 de gener a l’Ateneu Barcelonès, i té com objectiu donar a conèixerr el redactat d’un text alternatiu per ser debatut i aprovat fins la celebració del conclave el 12 i 13 de març d’enguany a la Farga de l’Hospitalet del Llobregat.

L’objectiu és presentar públicament la nostra proposta de Ponència Política d’ERC que haurà de ser debatuda i aprovada en la Conferència Nacional 2022 del partit que es celebrarà els dies 12 i 13 de novembre a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. Segons els impulsors, en el text que la direcció va fer arribar a la militància el passat 17 de gener “troben a faltar aspectes fonamentals”.

Així retreuen que manca la reivindicació del mandat sorgit de les urnes l’1 d’octubre de 2017 i que entenen com a “font de legitimitat de les accions polítiques encaminades a la materialització del dret a l’autodeterminació”. També defensen que l’etapa de la negociació amb l’Estat “ha de passar a un nou registre”.

En aquest sentit, argüeixen que “la suspensió de la declaració d’independència l’octubre de 2017 tenia com a objectiu iniciar una etapa de diàleg amb l’Estat espanyol per al reconeixement de la nostra sobirania” però afegeixen que “la resposta ha estat una dura repressió”. “La posterior constitució d’una taula de negociació amb l’Estat a canvi de la investidura de Pedro Sánchez i amb una vigència de dos anys, ja ha arribat al seu final sense cap resultat en el reconeixement nacional”, escriuen convençuts els membres del col·lectiu.

“Davant d’aquest escenari veiem amb preocupació que el document proposat contempli una política continuista en les relacions amb l’Estat espanyol”, retreuen. Així mateix critiquen que “no es planteja clarament la ruptura amb el mateix, ni la via unilateral ni la materialització del mandat de l’1 d’octubre”. D’aquí que impulsin un procés de debat pensat per articular una ponència política alternativa.

Més notícies
Raül Romeva, en un moment de la presentació de la ponència de la Conferència Nacional / Marc Puig
ERC vol l’aval dels militants a la taula de diàleg però amb alternatives
Notícia: ERC vol l’aval dels militants a la taula de diàleg però amb alternatives
Comparteix
Comença el procés de la Conferència Nacional per actualitzar l'estratègia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: toni a gener 22, 2022 | 05:47
    toni gener 22, 2022 | 05:47
    Pobrets. Aquesta gent desconeix, o aixó pareix, que el GRAN enemic de erc es a casa nostra ( Generalitat ) , en forma de alt funcionariat i d'arrels neo-lliberals molt pro neoconvergent. A més dels altres , instalats a l'ajuntament de BCN , en forma de psc-colau, afins a Madrid.
  2. Icona del comentari de: Ferran a gener 22, 2022 | 08:46
    Ferran gener 22, 2022 | 08:46
    Menos mal aún quedan algunos con seny
  3. Icona del comentari de: ciutadà a gener 22, 2022 | 09:34
    ciutadà gener 22, 2022 | 09:34
    Cal intentar-ho, però malauradamet no servirà de res. Us faran callar amb prebendes i, el que no les acceptri, a la presó.
  4. Icona del comentari de: Groc a gener 22, 2022 | 10:08
    Groc gener 22, 2022 | 10:08
    El "Toni" es preocupa per ERC, no cal Els seus referens ,son lo millor de Catalunya i Bruseles.
    • Icona del comentari de: El millor està a l'exili? a gener 22, 2022 | 12:39
      El millor està a l'exili? gener 22, 2022 | 12:39
      Que has estat 10 anys en coma? No recordes que Fuigpelmón va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat? Va perdre una oportunitat que passa cada 300 anys, si vols revlamar has d'anar a Waterloo, viu a un palauet a un barri de rics...
  5. Icona del comentari de: Cal organitzar-se al marge a gener 22, 2022 | 10:57
    Cal organitzar-se al marge gener 22, 2022 | 10:57
    El estado te les cúpules d'erc jxcat i cup agafades per l'entrecuix i la cartera. Cal passar dels partits i organitzar-se al marge i amb l'Exili.
    • Icona del comentari de: L'exili millor oblidar-lo a gener 22, 2022 | 12:35
      L'exili millor oblidar-lo gener 22, 2022 | 12:35
      No serveix per res, només per mantenir l'ego i la butxaca del batxiller foll que va suspendre la DUI i va fugir deixant-ho tot enmerdat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa