El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Odón Elorza trenca la disciplina de grup en una votació sobre el TC
  • CA

L’exalcalde de Donosti i diputat socialista al Congrés dels Diputats, Odón Elorza, ha anunciat aquest dijous que no ha donat suport a l’elecció d’Enrique Arnaldo com a nou magistrat del Tribunal Constitucional i que, per tant, ha trencat la disciplina de grup del PSOE i no ha votat igual que els seus companys. El Grup Socialista havia ordenat els seus diputats a votar els quatre magistrats de la terna en compliment de l’acord assolit entre PSOE, Podem i PP per renovar el TC.

Ho ha explicat el mateix Odón Elorza al seu compte de Twitter, on ha assegurat que “després d’una reunió amb la direcció del Grup Socialista on he explicat la meva posició, he fet amb responsabilitat el vot telemàtic on no he donat suport al Sr Arnaldo”. Segons ell, la seva decisió va en línia de la “defensa del prestigi i la dignitat de les institucions del Tribunal Constitucional i el Congrés”. Elorza ja va criticar durament Arnaldo a la Comissió de Nomenaments del Congrés. Se li podrien sumar dues diputades més de Podem que han escrit un article crític amb l’acord.

A aquesta decisió d’Odón Elorza també s’hi podrien sumar dues diputades de Podem: Gloria Elizo i Maria Pita. Totes dues han publicat aquest mateix dijous un article a El Periódico de España en el qual critiquen l’elecció d’Enrique Arnaldo com a nou magistrat del Tribunal Constitucional. Per ara, Podem no ha activat cap mecanisme de control sobre els vots dels seus diputats; fonts de la direcció consultades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) confiaven en la disciplina dels seus diputats. Fins i tot l’exsecretari general de la formació, Pablo Iglesias, ha publicat un article al diari Ara en el qual defensa l’acord al qual s’ha arribat entre PSOE, Podem i PP per renovar òrgans constitucionals com el Tribunal Constitucional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa