El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mònica Oltra dimiteix després de la imputació pels abusos del seu exmarit
  • CA

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha decidit dimitir després de la imputació del Tribunal Superior de Justícia de València. Ho ha anunciat entre llàgrimes aquest dimarts abans de començar l’executiva de Compromís. Així, Oltra ha dimitit del seu càrrec al govern valencià i ha deixat l’acta de diputada a les Corts Valencianes. L’executiva de Compromís es feia, de fet, per analitzar l’impacte polític de la imputació d’Oltra. Oltra ha dit que marxa per no comprometre “el projecte de canvi” del seu partit i ha assenyalat que “no serà la coartada” que busquen altres forces per treure la formació del govern valencià.

La vicepresidenta valenciana està imputada per la gestió que va fer del cas d’abusos a una menor en què estava implicat el seu marit. Des de llavors hi ha hagut molta pressió perquè dimitís, el que ha acabat arribant aquest dimarts. Oltra ha dit que el seu cas passarà a la “història de la infàmia”.

La presència d’Oltra a la reunió de Compromís no estava prevista

En un principi no estava prevista la presència d’Oltra a la reunió de Compromís perquè la fins ara vicepresidenta creia que els dirigents del partit havien de “parlar amb comoditat”. Finalment sí que hi ha assistit per acomiadar-se i anunciar la seva dimissió. Justament abans de la seva arribada un grup ha col·locat a la porta de la seu una corona de flors on es podia llegir “Mònica, sempre et recordarem”. No ha transcendit qui l’ha encarregat ni qui l’ha col·locat.

Els dirigents de Compromís volien que fos ella mateixa qui prengués la decisió sense forçar-la a dimitir i sense que el president del govern valencià, Ximo Puig, hagués de destituir-la. Durant les últimes hores diversos càrrecs del partit han intentat buscar una solució amb Oltra per tal que fes un pas enrere davant les pressions al govern perquè dimitís o fos acomiadada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a juny 21, 2022 | 18:03
    fat boy juny 21, 2022 | 18:03
    A fer la ma.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 21, 2022 | 18:11
    Gonzalo juny 21, 2022 | 18:11
    Cómo era..."hermana, yo te creo"...te creo si eres de las mías. Si opinas diferente a mi, ni de coña te creo. Así es la izmierda.
  3. Icona del comentari de: ernst a juny 21, 2022 | 23:18
    ernst juny 21, 2022 | 23:18
    el que molts lamentem es que el BLOC que estava en un moment dolç i pujant en la estimació del vot popular s'associes amb les escorrialles del carrillisme regional. I no tan sols això, sino que fes un representant d'aquesta escorria carrillista el maxim representant del valencianisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa