La policia impedeix que Compromís desfili a la Processó de la Diada valenciana

La formació demanarà explicacions

Compromís ha denunciat aquest dissabte que la policia espanyola no els ha deixat accedir a la Processó Cívica del 9 d’Octubre, amb motiu de la Diada valenciana. En un missatge al seu compte de Twitter, han assenyalat el CNP i la Delegació del govern espanyol, i ha assegurat que exigiran “explicacions des de les nostres institucions“. “Ens alçarem les voltes que calga”, han escrit a la mateixa piulada. Més tard, han fet una segona piulada, aquest cop denunciant que, en canvi, la policia espanyola sí que ha deixat que el partit d’extrema dreta Vox desfilés. Per referir-se a aquest partit polític, han fet ús d’un emoji que representa l’acció de vomitar.

Al compte de Twitter, Compromís es lamenta que Vox té només dos regidors a l’Ajuntament de València, mentre que Compromís té l’alcaldia i és la primera força en nombre de vots. Segons relata aquest partit polític a la xarxa social de l’ocellet blau, la policia espanyola els ha “acordonat” i no els ha deixat passar. És per aquest motiu que la formació ha pres la decisió de “demanar contundentment explicacions per impedir el dret a manifestació de la primera força política de València”.

La formació també ha demanat la dimissió de la delegada del govern al País Valencià, Gloria Calero, perquè consideren que la policia espanyola ha actuat amb un “clar criteri polític” per impedir que aquest partit d’esquerres accedís a la desfilada de la Diada valenciana. Més tard, la coordinadora autonòmica de Podem al País Valencià, Pilar Lima, ha mostrat el seu suport a Compromís i ha escrit, també a Twitter, que “no s’entén que Gloria Calero veti Podem, Compromís i el PSPV el pas a la Processió Cívica que commemora el 9 d’Octubre” i sí que permeti desfilar a les dretes. “Esperem explicacions creïbles aviat“, ha afegit, a més d’assenyalar que el comportament de la policia i de la delegació és “intolerable”. Finalment, s’ha preguntat si existeix “normalitat democràtica”. Al principi Podem també ha estat vetada, però aquesta formació i els socialistes sí que han pogut desfilar els darrers 150 metres.

Comentaris

  Ricard 09/10/2021 7:28 pm
  Més democràcia només per a castellans.
  Ja 09/10/2021 8:31 pm
  Qui mana la poli? El estado feixista espanol.
  Un 10/10/2021 9:43 am
  Es increïble, aixó es democràcia? Com es pot fer? O sigui només I poden anar el afins al règim?
  Pepe 10/10/2021 10:41 am
  La Companyia Elèctrica Dharma ha denunciat i condemnat “enèrgicament” l’ús de la cançó ‘Flamarada’ en un acte de Vox ahir dissabte al pavelló Ifema de Madrid. La banda exigeix a la formació política que deixi d’utilitzar-la i recorda que repudia la ideologia d’ultradreta. “De dels inicis hem combatut les idees que defensen els grups d’ultradreta als que representa Vox i que atempten contra els drets de les persones i les llibertats més elementals”, ha apuntat en un breu comunicat la Dharma, que posa d’exemple un dels seus lemes –que és vers d’una de les cançons- que diu “de feixistes i cabrons n’estem fins als collons”. “Una frase prou explícita que ens separa de qualsevol sintonia amb Vox”, ha apuntat la formació.

Nou comentari