El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa vol ampliar els permisos de maternitat i paternitat a 6 mesos
  • CA

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha anunciat que està treballant amb el Ministeri d’Igualtat per a ampliar el permís de paternitat i maternitat de 4 a 6 mesos. “Aquest Ministeri, en col·laboració i treball estret amb el Ministeri d’Igualtat, treballarem perquè els permisos de paternitat i maternitat s’ampliïn als 6 mesos”, ha anunciat Belarra aquest dimecres durant l’acte Llei de Diversitat Familiar i Suport a les Famílies: Reconeixement de la diversitat i protecció de totes les famílies i la infància, a la Casa d’Amèrica, a Madrid.

Segons ha dit Belarra, Espanya “té un compte pendent amb les famílies amb bebès nounats” i és conscient “del complicat que és conciliar amb el treball i haver de deixar a un bebè als 4 mesos a cura d’altres persones i del difícil que és mantenir la lactància materna exclusiva havent d’incorporar-se de manera prematura al treball”.

A més, volen que les mares que crien soles puguin gaudir del seu permís i del que correspondria a l’altre progenitor en cas de tenir una parella, amb l’objectiu que els seus fills “gaudeixin de la mateixa cura”, tal com ha destacat la ministra de Drets Socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa