Moncloa vol ampliar els permisos de maternitat i paternitat a 6 mesos

També estudien que les mares que crien soles puguin gaudir del seu permís i del que correspondria a l'altre progenitor

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha anunciat que està treballant amb el Ministeri d’Igualtat per a ampliar el permís de paternitat i maternitat de 4 a 6 mesos. “Aquest Ministeri, en col·laboració i treball estret amb el Ministeri d’Igualtat, treballarem perquè els permisos de paternitat i maternitat s’ampliïn als 6 mesos”, ha anunciat Belarra aquest dimecres durant l’acte Llei de Diversitat Familiar i Suport a les Famílies: Reconeixement de la diversitat i protecció de totes les famílies i la infància, a la Casa d’Amèrica, a Madrid.

Segons ha dit Belarra, Espanya “té un compte pendent amb les famílies amb bebès nounats” i és conscient “del complicat que és conciliar amb el treball i haver de deixar a un bebè als 4 mesos a cura d’altres persones i del difícil que és mantenir la lactància materna exclusiva havent d’incorporar-se de manera prematura al treball”.

A més, volen que les mares que crien soles puguin gaudir del seu permís i del que correspondria a l’altre progenitor en cas de tenir una parella, amb l’objectiu que els seus fills “gaudeixin de la mateixa cura”, tal com ha destacat la ministra de Drets Socials.

Nou comentari