Moncloa obre la porta a traspassar completament Rodalies al Govern

Bolaños diu que el govern espanyol té "l'objectiu que els ciutadans tinguin un millor servei"

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha obert la porta aquest divendres a traspassar completament el servei de Rodalies al Govern de la Generalitat. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que actualment “ja hi ha una part que està traspassada“, en referència als horaris d’aquest servei, i ha assegurat que “podem parlar de l’altra part”. El ministre ha volgut deixar clar que aquestes qüestions s’han de parlar a la mesa bilateral entre la Generalitat i la Moncloa, i ha afirmat que qualsevol acord al què s’arribi per part d’aquestes dues institucions ha de ser “fet amb l’objectiu que els ciutadans tinguin un millor servei”.

De totes maneres, una de les reivindicacions que han fet aquests dies els maquinistes a través de la vaga és demanar que no es produeixi cap traspàs de Rodalies a la Generalitat. Preguntat sobre aquest tema, Bolaños ha insistit que qualsevol decisió que es prenguis serà sempre pensada per als ciutadans. De fet, el ministre ha començat a parlar sobre aquesta qüestió demanant “perdó als usuaris, que són els que sempre pateixen les conseqüències” d’una aturada laboral d’aquest estil.

Per altra banda, Bolaños ha assenyalat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) com a soci preferent del govern espanyol per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés dels Diputats. “Esperem que prioritzin la visió progressista i que ens puguem entendre amb ells en el procés d’esmenes”, ha dit el ministre. Ha assenyalat que des de la Moncloa hi ha “plena predisposició” a seure amb els republicans i escoltar quines són les seves “prioritats” o “quines inversions vol” o “quines partides volen que es reforcin”. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ja va admetre aquest dijous que el soci preferent del govern espanyol per aprovar aquests comptes és ERC, a més del PNB.

Comentaris

  Joan de l'Ós 08/10/2021 11:30 am
  Comença la gran maniobra per justificar que ERC aprovi els pressupostos a canvi d'abandonar la independència i ofegar el moviment social, com prèviament han pactat. Sensacional la capacitat d'enredar del PSOE a periodistes, parents i coneguts. Vinga fum de concessions misèrrimes que aneu a saber si ells mateixos recorreran tot seguit amb el ribot a punt. No estalvieu titulars complaents ! Visca la Moncloa ! Quina bona gent !
   Bon Jan 08/10/2021 5:32 pm
   Totalmenrt, tu ara mullat i deixem fer els meus opressupostos que jo ja incompliré les promeses com sempre. Si mai ens han complert ni els que han aprobat i signat, imaginem el que son paraules que s'endú el vent
  Un CATALA 08/10/2021 1:51 pm
  Bla bla, bla, es l'únic que saben fer, nosaltres només volem LA INDEPENDENCIA TOTAL PER SER INICAMENT CATALANS i amb la taula de diàleg mo ho serem mai.
  ton c. 08/10/2021 3:02 pm
  la maniobra és bona, no patiu, si aixó arribés a pasar, no traspasaríen els diners corresponents, i encara si els diners vinguessin, llavors els del sindicat del crim, ui volía dir els maquinistes, ja faràn mans i mànigues, per acabar d´espatllar-ho.
  Ex- votant d`' ERC. 08/10/2021 3:44 pm
  Joan de l'Ós, ERC ja fa molt que ha deixat de ser independentista. Si és que ho ha sigut mai.
  Clar 08/10/2021 3:53 pm
  Compte amb les ensarronades dels camarades del PSOE/PSOCE. Que en faràn dels més camarades maquinistes solidaris gens nostrats? Se’ls emportaràn o els deixaràn aqui com a comando especial per ensorrar rodalies quan convingui a més altres camarades?
  Jop 08/10/2021 5:56 pm
  Un traspàs per a què ERÑ aprovi els pressupostos i que després el govierno más chachipiruli de la història denegui per qualsevol parida.
  obol 08/10/2021 7:01 pm
  Si, d'aqui 40 anys..... però que encara no coneixem prou els castellans o què??? fot segles que els patim
  LLARENA dPENA 08/10/2021 8:14 pm
  Bla, bla, bla ... Quanta mentida per no fer res ni cumplir cap compromís. I els seus amics d'ESGERRO AUTONOMISTA de CAT, amb Junqueres com a cap de la colla, seguint el mateix argument a CAT, sabent perfectament, que no hi haurà res de res. Excepte mentides, res de res. El Mossen, avuí, demanava a Junts que es baixin els pantalons també. Deu vulguè que la ciutadania indepe, la de veritat, la que está per la república, s'emprenyin també amb els de JxCAT si s'atreveixen a fer.los costat, cosa que tampoc m'estranyaria.

Nou comentari