La Moncloa, disposada a tornar a parlar sobre l’aeroport de Barcelona

Demanen que abans ERC i JxCat es posin d'acord

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat aquest dijous que el govern espanyol “està disposat a parlar” un altre cop amb la Generalitat sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-Prat. Ara bé, ha matisat que cal que abans els dos partits del Govern, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, es posin d’acord sobre aquesta qüestió. “S’ha de donar una condició prèvia, que és que la integritat dels partits que formen el govern de la Generalitat hi estiguin d’acord, perquè si no, estarem perdent el temps”.

Sánchez ha explicat que la Moncloa desconeix si el projecte d’ampliació de la infraestructura que el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, diu que prepara “reuneix el consens” necessari perquè pugui tirar endavant. La ministra ha recordat que a dia d’avui ja s’ha tancat el termini per incloure el projecte de 1.7000 milions d’euros al DORA, però el govern espanyol sempre estarà disposat a “parlar de millores que puguin suposar un avenç per a Catalunya i per a Espanya”.

En una entrevista a TVE recollida per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Sánchez ha informat que el govern espanyol parla amb la Generalitat sobre la transferència “completa” de Rodalies, però ha dit que de moment les converses entre la Generalitat i la Moncloa se centren en transferir recursos. És a dir, que Renfe es transfereixi directament a la Generalitat i que sigui aquesta institució la què pagui l’operadora a través d’un contracte “que lògicament ha de formalitzar amb Renfe“.

La ministra Raquel Sánchez ha lamentat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es queixés del govern espanyol quan hi va haver vaga a Rodalies. “Vull recordar que des que és titular la Generalitat és ella qui decideix les tarifes, les freqüències i els horaris i per tant la gestió que es fa de les Rodalies té a veure amb les competències i les possibilitats”, ha afegit.

Comentaris

  Doctor Strangelove 14/10/2021 12:09 pm
  El que han de demanar és que enviïn a fer punyetes aquests comunistes, antisistema i totalitaris de la CUP. Una vegada fora aquesta gentola es pot parlar de tot i començar a treballar! Doc.
   Lionel Mandrake 14/10/2021 1:01 pm
   El doctoret Strangelove, ell si que és un vulgar totalitari i un adolescent poca-solta que pobre no arriba ni al nivell de Infantil-Primària. Escrit això, cal fer efectiva la independència i decidir amb sentit cívic i amb sentit comú, tot el què cal al nostre país.
    Sueños 14/10/2021 8:21 pm
    Lionel y sus sueños húmedos.
  Independence Process 14/10/2021 12:56 pm
  Prou de tanta ximpleria. Ens cal més que mai la independència.
  Delfí Artós 14/10/2021 1:06 pm
  Prou de fer els mesells. Prou de comèdia espanyola. Rebutgem la tutela de Madrid i l'ocupació espanyola. Per un país normal dins de l'Europa democràtica, breguem per la independència política del nostre país. Sí a l'estat en forma de república catalana. Ànims, salut i bons aliments.
  Núria 14/10/2021 1:07 pm
  Si molts de catalans ho volem, aconseguirem entre tots, fer efectiva la república catalana.
   Hem perdut una oportunitat que passa cada 300 anys... 14/10/2021 7:24 pm
   Un poc honorable batxiller foll poc preparat ni honorable va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot en enmerdat. Costarà superar les seves cagades....
  Marc 14/10/2021 1:10 pm
  A la senyora del "cupo ministerial catalan" que li han dit ? "Vuelvelo a intentar, aguanta un poco más"? Quins pebrots parlar de Govern "dividit", des del "gobierno de Espana" dividit. La prepotència i la supremacia de l'estat espanyol, no té mai sentit del ridícul...
  Cal dir-ho 14/10/2021 1:18 pm
  Tots els que es queixaven de la tardança (?!) en formar el govern català actual, ara callen com un mort, no diuen ni piu de la formació del Govern de la República Federal Alemanya. A casa nostra hi manca molta cultura política i cultura de coalicions governamentals. Farts del PP i altres grupuscles, que sempre ens atabalen amb la cançoneta fal·laç del "partit" guanyador, quan tothom sap que per a guanyar cal la meitat més un i que els governs es formen amb els nostres vots delegats als diputats i en el cas dels municipis, dels regidors.
   Et completo l'anàlisi 14/10/2021 7:32 pm
   Un batxiller foll i poc honorable que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir, sembla que jugui emmerdan-t'ho tot per seguir sent "el candelabro"....
  Ramon 14/10/2021 1:28 pm
  Com collons voleu que fem la Republica Catalana si els de ERC i Junts no paren de abarallar-se dia si dia tambe. A Madriz es deuen foter un fart de riure.
   Prou de ploramiques i perepunyetes 14/10/2021 4:50 pm
   Farts de perepunyetes, el proppassat 26 de setembre varen fer eleccions federals a Alemanya per a Escollir el Bundestag. A hores d'ara encara no saben els partits que faran la coalició de govern. Temps de converses, negociacions i de presa de decisions, ho fan sense fer gaire soroll, diuen que potser fins l'any vinent no hi haurà govern, potser Merkel serà qui farà el discurs de Nadal i... ningú de dins ni de fora d'Alemanya es queixa. Només cal recordar al nostre país les presses que donaven alguns a formar el govern actual (?!). Al govern espanyol també hi ha una coalició i en moltes coses i ocasions no es posen d'acord... Aleshores perquè al nostre país n'hi ha que son sempre tant "criticaires" i maldients amb les nostres institucions de govern ? Prou de fer el mec, els catalans no som ni millors ni pitjors que altres països europeus i amb la república catalana s'esdevindrà el mateix, no serem ni millors ni pitjors. Si molts de catalans ho volem, entre TOTS, farem possible fer efectiva la independència.
  Ara et parlo, ara no et parlo.... 14/10/2021 2:19 pm
  I així aniran fent, marejant la perdiu (Catalunya) tantes vegades com els convingui. Per dividir, per fer veure i no veure, per enfangar tot el que es pugui, perquè al final es consenteixi qualsevol cosa, qualsevol misèria, per esgotament. I sobretot per fotre's un fart de riure. Ah! de diners no se'n veuran ni en pintura com no es veurà res que s'assembli ni de lluny al traspàs de la gestió de l'aeroport.
   Com els últims 45 anys... 14/10/2021 7:27 pm
   Amb corruptgents i socialistes manant, deixaràs 45 anys de marge als nouvinguts?
  Peter smich 14/10/2021 3:07 pm
  Aneu tots a la merda, ER. I la Monclo. Ja m'enteneu, i falta a.
   A en Peter Smich 14/10/2021 6:18 pm
   Fart de comentaris d'annexionistes "llumeneres" de falsa bandera. Ves-te'n tu a la merda, si és que encara no hi ets.
    Peter smich 14/10/2021 8:46 pm
    Tu no m'entens, no has entès res de res, entre els uns i als altres només els interessa distreure la gent.
  Aigualit 14/10/2021 6:46 pm
  Ara més que mai necessitem continuar a Espanya. Qualsevol es refia d'aquests mafiosos del govern.
  Et completo l'anàlisi 14/10/2021 9:59 pm
  Un batxiller foll i poc honorable que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir, sembla que jugui emmerdan-t'ho tot per seguir sent "el candelabro"....

Nou comentari