Vilalta diu que la moció de confiança a Aragonès “ha perdut sentit”

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, considera que la moció de confiança al president de la Generalitat, Pere Aragonès, “ha perdut sentit” després que el Govern hagi acabat pactant els pressupostos amb els comuns i no amb la CUP. Es tracta d’un dels punts clau que els republicans van posar sobre la taula per aconseguir el suport dels anticapitalistes en la investidura d’Aragonès com a cap de l’executiu català. Com que finalment els comptes no es van aprovar amb els vots de la CUP, la també secretària general adjunta d’ERC considera ara que aquesta moció de confiança no és necessària.

En una entrevista al diari Ara, Vilalta també insisteix en el discurs d’ERC sobre la CUP, ja que els republicans consideren que els anticapitalistes han de ser un soci preferent durant la legislatura, i apunta que cal anar-se “trobant i avaluant” durant el transcurs de la legislatura. Ara bé, també deixa la porta oberta als comuns, amb els quals Esquerra “ha comptat sempre”.

Preguntada sobre la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa, Vilalta assegura que aquesta mesa de negociació avança amb la “màxima discreció” per tal de poder oferir avenços en la propera reunió que mantinguin els dos governs. No obstant, no concreta cap data, i de fet aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va refredar la idea de reunir-se amb Aragonès en un futur immediat i que per tant aquesta trobada es pugui produir al gener. Segons Sánchez, actualment aquesta taula de diàleg no és una “prioritat urgent”.

Per altra banda, Vilalta carrega contra el PSC i el paper que ha tingut en les darreres setmanes pel que fa a la immersió lingüística. En aquest sentit, ha assegurat que els socialistes catalans no seran “partit de govern” fins que no tornin a “defensar” els grans consensos de país, com són, segons Vilalta, la protecció del català a l’escola i el dret a l’autodeterminació.

Comentaris

  Núria Desembre 30, 2021 | 12:10
  Sou patètics. Al carrer tots heu d'anar i cobrar del atur. Noves eleccions i a votar independentistes no vividors o inexperts com vosatres que no sabeu negociar ni aigua al desert. A la privada ja estarieu al carrer. Ens preneu per imbècils i avui treuen a la Marta a explicar un sopar de duro. Va home va, que no teniu vergonya
  Josep Desembre 30, 2021 | 12:27
  si, millor una oció de censura i fotre en patufet al carrer. erc es un partit españolista, ja ha quedat demostrat.
  MHP Desembre 30, 2021 | 12:46
  Jejeje un altre pija progre dien xominades. Quina colla, noi.
  airausu Desembre 30, 2021 | 13:32
  Molt deshonorable Aragonés, el breu.
  Porcs traïdors Desembre 30, 2021 | 14:11
  Els catalans hem trepitjat mERCda.
  joandomenec Desembre 30, 2021 | 14:12
  Cinisme en estat pur. Junts i la CUP continuen engolint gripaus.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 30, 2021 | 14:15
  Lo que ha perdido sentido (bueno, nunca lo tuvo) es el procés catalán, es un maremágnum de empanadas mentales, falacias Históricas, imposturas culturales, Dogmas de Fe Lingüísticos, intereses económicos de poderes fácticos locales, y 'peix al cove'... una impostura llevada a cabo por los "Senyoritos" de parte de la Burguesía Extractora Catalana para manejar al pueblo, manipularlo y ostentar el poder con mas facilidad... luego algunos 'ximplets' y gente de buena Fe se creyeron el cuento poco a poco y así comenzó el proceso de adoctrinamiento que dura ya siglo y pico... Al principio eran 4 gatos y la gran mayoría de Catalanes no les hacían ni caso; les trataban de locos; y ahora tras la crisis económica del 2008, que aprovecharon para manipular al pueblo, piden el cielo apoyados por grupos de fanáticos radicales y simpleras que se han tragado el cuento, década tras década... ... Los simples y los políticos psicópatas manipuladores existen en todos lados; y ahora la t0nteria se repite y comienza en Asturias; como antes se dio en Catalunya y Euskadi (y siempre con 'potencias' extranjeras metiéndose por medio y financiando a algunos grupos de estos psicópatas, simplones y dementes)... ... Veremos si dentro de 30 o 40 años no hay un puñado de t0nt0s de lo 00 en Asturias pidiendo "Independencia"... Por lo pronto, algunos ya quieren crear un Asturiano "Batua" y hacerlo Oficial y obligatorio en la administración y educación, porque el Asturiano NO existe (existen varios dialectos que con frecuencia no se comprenden entre ellos, como pasa con el Euskera y antes los dialectos catalanes)... Pidieron unificar los diversos dialectos -como se hizo con el Catalán actual y el Euskera Batua... Y, una vez realizado, ya hay unos cuantos políticos que aprovechando quieren montarse su "Chiringuito"... Hoy en Asturias, están todos los componentes entre "Listillos" y "B0b0s" para que se repita lo mismo que en Catalunya y Euskadi; por que para los que NO lo sepan esa era la situación hace 1 siglo o poco mas: la inmensa mayoría de Vascos y Catalanes se consideraban Españoles y algunos grupitos de "Listillos" empezaron a montar sus chiringuitos y los simples a seguirles el cuento; hasta que aparecieron partidos como ERC, CIU y otros hasta hoy que viven de eso (y muy bien, con suledazos e mas de120.000 euros, "Industria del Catalanismo", Chiringuitos a tutti-pleni y 3% o mas...)... ... Se monta el partido, se adoctrina al populacho y luego a crear chiringuitos de todo tipo y a vivir bien, enviando a sus hijos a escuelas trilingues y cuatrilingues, pero obligando al pueblo a ser monolingue el la lengua del Terruño, aunque esta consista, en principio, en dialectos separados y no sea mayoritaria... Así comenzó todo; y así sigue...
   Joan Desembre 30, 2021 | 21:54
   "Ximples, fanáticos, simpleras, tontos..." No segueixo amb els teus fonamentats 'arguments' perque ja t'has retratat prou. I és que a sobre et deus creure inteligent. No sé si em provoques més nàusea, o pena? Tú que creus?
  Lluït Desembre 30, 2021 | 15:10
  Té tan poca credibilitat i solvència que no el vol ni sa mare. Quan delinqüents okupes i lladres d'habitatges, (d'arribada propiciada per partits subvencionats com erc i comuns), gaudeixen de tot el suport del govern que, a la vegada, deixa totalment desemparades les víctimes espoliades amb manipulacions de protocols d'atenció policial... Un govern així no mereix governar. No hi ha cap motiu per viure aquesta situació si no respon a interessos espuris en benefici d'uns pocs i a càrrec de l'angoixa i sofriment per a molts privats treballadors, petits estalviadors. Molta part de la societat catalana veuen amb molta preocupació que Catalunya s'està convertint en un país sense llei en mans de màfies i malfactors.
  ERCres de bo. Treballant Desembre 30, 2021 | 15:39
  Marta, la por que us fa aquesta moció. Ho esteu fent tot molt malament. ERC critica I denuncia molt quan vol el poder I quan el té no sap fer res I tot ho culpa als anteriors. Això ha passat a molts ajuntaments. Una pena.
  Agustí Vilella Guasch Desembre 30, 2021 | 17:29
  Aquesta és ben bé "la voz de su amo", és capaç de dir el que li manin sempre amb la mateixa cara i el mateix to de veu. I el seu joc és: "a veure qui enreda el darrer", el PSOE els enreda a ells, ells enreden als de la CUP, intenten dia rere dia enredar a la gent, i anant fent. Al carrer tots haurien d'anar
  LLARENA dPENA Desembre 30, 2021 | 18:00
  Aquesta gent d'ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC, no l'encerta. Ja passa sobre tot amb el president, explicant-nos xuminades que, ni ells ni la seva colla d'ESGUERRO, se les creuen. És deuen pensar que som idiotes i per aixó van repetin sense sense aturador ni cap vergonya tantes mentides respecte del que pensen, desitgen i fan.
  En quin sentit no té sentit?? Desembre 30, 2021 | 18:14
  En el sentit de que no us convè? En el sentit de que mùsic pagat (obtenir la investidura d'Aragonès) no fa bon so? En el sentit del mès pur estil pedrosanchista? En el sentit de que ja heu aconseguit la nùvia que desitjaveu i ara la xicota que us va servir us fa nosa ? Aneu amb compte espabilats, que el mal dels massa llestos és pensar que tots els demès son rucs. Ho hem sigut tots plegats bastant, però no fins el punt que vosaltres desitjeu
  Pepitugrillu Desembre 30, 2021 | 18:28
  El que passa és que no teniu valor ni vergonya... no fos que la perdessiu hi s'hagués d'anar a noves eleccions. Ei! Fa falta tenir molt poca vergonya i un fetge molt gran (inversament proporcional als objectius aconseguits).
  Vaya ostiazo para la mierda corrupgente y sobretodo para los guarros de la CUP. Desembre 30, 2021 | 18:36
  Tripartito para decadas y los viejos corrupgentes muriendo cómo ratas.
  Vaya ostiazo para la mierda corrupgente y sobretodo para los guarros de la CUP. Desembre 30, 2021 | 18:37
  Tripartito para decadas y los viejos corrupgentes muriendo cómo ratas..
  Ja Desembre 30, 2021 | 18:48
  Hem trepitjat mERCda.
  Anònim Desembre 30, 2021 | 21:01
  Si que es gasta diners espanyistan pagan trols perque escampin merda per aqui, deu ser que hi ha molta gent que no fot res per alla....
  mERCda Desembre 30, 2021 | 21:02
  Si que es gasta diners espanyistan pagan trols perque escampin merda per aqui, deu ser que hi ha molta gent que no fot res per alla....
  Any nou, misèria ideològica com sempre. Gener 03, 2022 | 10:01
  La torracollons de torregrossa amb més informació ídem.

Nou comentari