L’exconseller Santi Vila avala la demanda de Sixena amb el seu pis de Figueres

El jutjat d'Osca li demana una fiança de 216.000 euros

L’exconseller de Cultura de la Generalitat Santi Vila ha lliurat aquest dimecres les escriptures del seu pis de Figueres al jutjat d’instrucció número 3 d’Osca com a aval de la fiança de 216.000 euros per la demanda del litigi de Sixena, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN. La fiança reclamada per la magistrada respon a la interlocutòria del 5 de desembre del 2019 per a garantir responsabilitats que es puguin derivar de la demanda de l’Ajuntament de Vilanova de Sixena per un presumpte delicte de desobediència a l’ordre de tornar 44 peces del Museu de Lleida al monestir aragonès, també pel delicte d’usurpació d’atribucions judicials. Vila va dipositar fa un any 108.000 euros en metàl·lic, facilitats per amics i col·laboradors, i la resta la va cobrir amb el valor del seu pis. Un perit enviat per la jutgessa va comprovar el valor del pis. Ara, un cop acceptat com a aval, la jutgessa li ha ordenat el lliurament de les escriptures. D’altra banda, el judici oral s’havia de celebrar el maig, però la pandèmia el va ajornar i es troba a l’espera de nova data.

Comentaris

  Ramon 03/02/2021 5:57 pm
  ERC insultava molt Santi Vila perquè creia que no n'eren prou per fer la independència, que calia abans eixamplar la base, que de moment el que calia era administrar el mentrestant i sobretot no tancar mai la porta del diàleg amb Espanya. Ui com insultava ERC Santi Vila per dir totes aquestes coses!
  Ricard 03/02/2021 1:06 pm
  Cal reconèixer l'esforç del s consellers Vila i Puig en l'intent d'evitar l'actuació dels racistes castellans, de voler recuperar unes peces que van vendre legalment, mentre no es preocupaven altres peces que no eren a Catalunya i de les que també en van prescindir . Endavant Conseller Vila!
  quim 03/02/2021 12:00 pm
  una altre injustícia, l'exconseller vare defensar l'art aLleida
   Eulalia Ciutadella 05/02/2021 10:24 am
   És un tema de Govern de la Generalitat que NO HA DE RECAURE sobre el conseller, En particular perquè la sentència és escandalosament injusta i forma part de l'anticatalanisme Ñ.
  Ho sento 03/02/2021 11:20 am
  No crec que sigui just que l'exconseller hagi d'avalar amb el seu pis quan defensava les obres d'art del museu de Lleida. Sembla que aplaudiu els de Sixena. Sembla que no se li perdona els fets de després però en el moment de Sixena va actuar bé com a conseller. A vegades semblem espanyols

Nou comentari