L’Estat va activar el CNI i les forces especials alemanyes per capturar Puigdemont

L'atestat de la Comissaria General d'Informació i de la BKA Alemanya detallen la detenció

Tota l’artilleria. L’Estat va veure l’oportunitat i no la volia deixar escapar. Tot per capturar el president a l’exili Carles Puigdemont. Fins i tot, el reservadíssim Centre Nacional d’Intel·ligència –els serveis secrets espanyols–, així com la petició d’auxili a la BKA, la totpoderosa Oficina Federal d’Investigació Criminal de la República Federal Alemanya i també les forces especials de la mateixa policia de l’estat federat on el president fou detingut el 25 de març de 2018.

El sumari dels dos mossos acusats d’encobriment que acompanyaven el president és dens i carregat d’informes i atestats policials per remetre a diverses autoritats europees alertant que no només Puigdemont estava buscat per rebel·lió sinó que anava acompanyat per “encobridors” que podien anar armats i per tant, calia fer un detallat pla de detenció i seguiment. En aquesta línia, les diligències 27/2018 del jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional mostren la quantitat ingent de recursos que es van dedicar a la detenció del president Puigdemont. Una investigació que, de retruc, ha derivat en aquesta causa per encobriment als dos mossos que acompanyen el president, en Xavier i en Carles, així com dues de paral·leles per al cap de l’oficina de Puigdemont, el professor Josep Lluís Alay i el senador i amic personal del president Josep Maria Matamala, Jami.

De fet, el 4 d’abril del 2018, un informe policial de la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona, signat pel comissari José Ignacio Moreno, desgrana per a l’Audiència Nacional part de la història sobre com la policia va preparar la detenció. En aquest atestat, al qual ha tingut accès El Món, el comissari admet que el Cos Nacional de Policia va tenir la col·laboració del Centre Nacional d’Intel·ligència amb l’omnipotent Comissaria General d’Informació (CGI) del cos, així com diversos serveis policials europeus. De fet, la CGI de la policia espanyola va requerir i activar també els serveis internacionals del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO.

En el mateix sumari, també hi consta “l’informe de detenció amb número VG 174702/2018” emès pel comissari Dirk Loding, que signa la tasca conjunta de detenció dirigida per la BKA a l’estat federat alemany d’Schleswig-Holstein. En aquest informe, el comissari –murri amb les paraules– fa un relat de l’operatiu i relaciona amb tot detall les unitats policials activades. Tot arran de la petició “d’auxili judicial” en base l’article 451 del Codi Penal on l’administració espanyola s’ocupa d’emfasitzar que Puigdemont i els seus acompanyants estarien encobrint un fugit per un delicte de “rebel·lió, terrorisme i homicidi” exposant tot el contingut de l’articulat.

El comissari alemany explicita que van dur a terme la detenció “amb el suport de forces especials policials de la ciutat de Kiel i una dotació de la Bundespolizei, la policia federal alemanya”. En el mateix atestat, el comissari informa que “Puigdemont va ser traslladat a la presó de Neumüster per part de les forces especials de la policia”. Curiosament, el comissari es permet una vel·leïtat sobre el comportament dels detinguts tot i l’espectacular desplegament policial. “Durant tot el procés, el senyor Puigdemont es va comportar de manera tranquil·la i col·laboradora”, descriu. A més, subratlla que no va posar cap problema fins que no va arribar l’intèrpret d’alemany i que el mateix Puigdemont va enraonar tota l’estona amb els policies en anglès sense cap mena de problema.

Part de l’atestat de la Comissaria General d’Informació on s’explicita el suport del CNI/QS

Tot i els atestats inclosos que posen en dubte el relat oficial de la policia en tant que els acompanyants sabien que s’havia activat una euroordre, la policia alemanya destaca la seva “col·laboració”. Tot i això, la fiscalia de l’Audiència Nacional reclama una pena per als escortes del president de ni més ni menys que tres anys per un delicte d’encobriment. En el seu escrit de qualificació dirigit al jutjat central d’instrucció 6 de cara el judici que s’ha de celebrar entre el 24 i el 27 de maig a la seu de l’Audiència Nacional, al qual ha tingut accés El Món, el fiscal Emilio Miró explica que “tots dos eren conscients que Puigdemont era investigat a Espanya per la seva participació en fets constitutius d’un delicte de rebel·lió i altres, i que el jutge instructor encarregat de la investigació –Pablo Llarena– havia emès una ordre europea de detenció i lliurament amb la finalitat de ser jutjat”.

Part d’un dels atestats de la BKA alemanya sobre la detenció de Puigdemont/QS

Comentaris

  David 03/05/2021 8:08 pm
  Això no és malversació per part de l'estat?
  Luisnomeacuerdo 03/05/2021 5:11 pm
  ¿Fuigdemon si ya no goza de immunidad parlamentaria desde hace meses que coÑo hace la audiencia de la justicia espaÑola, todavía no se han enterao ? Reirse de EspaÑa se paga caro. Sin duda alguna se me antoja que con M. Rajoy esperávamos los aconteceres y los quehaceres patrios espaÑoles mejor situados.
   Josep Lluís Cabeatany 04/05/2021 10:49 am
   Pero tú te estas escuchando pultrafilla? Tú eres un troglodita testosterónico con quien no merece la pena ni discutir, estúpido.
   Consell de Dotze 03/05/2021 9:51 pm
   ???? tothom se riu de ñordia... Això de que surt car, ni en els teus somnis més humits El teu comentari per emmarcar. Ñordia és el territori més ridícul del món, el que ha malbaratat més de la història i ha perdut més territoris colonitzats. Només els queda Ceuta, Melilla, les canàries i els països catalans
   JR 03/05/2021 7:45 pm
   Deixa de pendre drogues d´una puta vegada. Es impressionant el mal que us arriba a fer no poder detindre als exil.liats, quasi tant com no trobar les urnes i les paperetes per l´1-O. Quin fàstic que foteu, esteu més malalts del que em pensava. Colonos ocupants. Salut i Republica
  Jeroni Munyós 03/05/2021 4:51 pm
  Gran credibilitat internacional està cultivant l'estat espanyol, ja els va avisar el polític espanyol Perez Rubalcaba (1951 / 2019), quan va amollar als seus col·legues de Madrid, la frase: "El Estado [espanyol] pagará el coste de quitar de en medio a Puigdemont". Ara l'estat Federal Alemany, imagineu-vos com actuarà el dia que des de l'estat espanyol sol·licitin ajut, per exemple per a seguir o detenir un delinqüent o terrorista de veritat... No cal afegir-hi res més.
  joandomenec 03/05/2021 4:17 pm
  Aquest diari s'ha convertit en un niu de malalts unionistes. L'han confós amb la sala d'espera del psiquiatra.
  Gonzalo 03/05/2021 1:25 pm
  Lo que haga falta para detener a sediciosos. Y a quien no le guste, que se rasque.
  3
  316
  Respon
   marxem 03/05/2021 4:24 pm
   Si, lo que passa es que estaís haciendo bastante el ridiculo, porqué Puigdemont sigue libre. Sois Mortadelo y Filemon
   Anònim 03/05/2021 4:13 pm
   tu ya te puedez razca nyordo inutil
   odisea 03/05/2021 1:58 pm
   Y por que no a todos los ladrones y fascistas que andan sueltos por aqui que esos si son peligrosos.
  Teresa 03/05/2021 12:37 pm
  El president legítim (excepte pels que consideren el cop d’estat del 155 com a font de legitimitat) de Catalunya MHP Carles Puigdemont té més enemics que cabells a la tofa: A banda de l’estat colonial i tot l’unionisme, tant o més, ERC, la CUP i el PDeCAT, i segur que me’n deixo algun. És a dir, tots els enemics de Catalunya i uns quants “amics” que reneguen del 1-O i que jo més aviat en diria “amistats perilloses”
  fideli 03/05/2021 12:26 pm
  les forces de violència
  L'OBSERVADOR ASTORAT 03/05/2021 12:09 pm
  Catalán que vienes al mundo, te guarde Dios. "CUALQUIERA DE LAS DOS (2) Ñ's, TE VA A HELAR EL CORAZÓN".
   Gonzalo 03/05/2021 1:27 pm
   Gran Antonio Machado. Un gran español. Que despotricó de lo que pretendía hacer la generalidad catalana en su estatuto regional. Grande, señor Machado. Grande.
    Anònim 03/05/2021 4:16 pm
    joer tu no ser mu grande nyordito inutil que tu pais ser una grande mierda
    ferreret 03/05/2021 2:00 pm
    Gonzalín ni tan sols l'has llegit i estàs dient txorrades com sempre. Naturalment Machado no va escriure per a inútils com tu.
    Tantal 03/05/2021 1:51 pm
    Ironies de la vida, assassinat pels defensors de la unitat d'Espanya, la una grande i libre.
  17A 03/05/2021 10:07 am
  Tambe
  Uff! 03/05/2021 9:24 am
  Definitivament Espanya no es fa estimar ni desitjar. Fàstic.
  Doctor Strangelove 03/05/2021 8:50 am
  I Quico, per què no dius que van trobar al batxiller al maleter? Això surt a l'informe, com és que ho amagues? Doc.
  1
  333
  Respon
   Quim 03/05/2021 7:01 pm
   al JuanCa amagat.
   Còrsega, sisena planta 03/05/2021 11:51 am
   ¿Vós, amor estrany, no sou un exempleat de Convergència, que xinxollava la direcció arrossegada d'aleshores a canvi de fer moltes feines brutes d'informació denunciant els convergents independentistes davant l'espanyolisme més recalcitrant de dins i de fora? ¿Vós no sou aquell devot de la benemèrita que, de més jove, portaveu un tricorni a la part del darrere del cotxe, allà on la gent més normal hi solia portar gossets de peluix? ¿Vós no sou aquell malcontent que mai no ha tingut cap satisfacció de res de res (ni a casa, en què sempre heu hagut d'anar amb compte amb les portes per les pronunciades protuberàncies frontals) i que, com a traïdor pertot, mai ningú no us ha considerat com algú digne? No us fa vergonya, fins i tot ara, a la vellesa en que ja no us aguanteu els pets, perdre el temps massacrant la resta del proïsme? No us en fa? De veritat? ¿O és que, de fet, no en teniu cap i per això aneu, amagat, escampant com el covard que sou els vostres lamentables excrements ortogràfics, a veure a qui esquitxeu? Pobre fatxenda dionisíac...
   12
   76
   Respon
   Doctor Quico Sallés 03/05/2021 11:45 am
   No ho publiquem perquè estaba amb la teva mare, i som respectuosos amb la tercera edat... però amb la gent menor com tu, i no d’edat... QUE ET FOLLIN!!!
   69
   77
   Respon
    Un català 03/05/2021 12:05 pm
    El pelomocho estava al maleter amagat com una rata. Per cert, ara la seva dona rep visites d'un patriota que l'està consolant!!!!! ya tu sabes mi amol, dámelo todo.
     J. Fontanals 03/05/2021 1:28 pm
     Quin fàstic.... Us paguem bé? o ho feu per patriotisme ? Espero que estigueu ben pagats.
      Un espanyol 03/05/2021 5:02 pm
      Ca, home, no sigueu mal pensats sobre el maleter, es refereix al nostre excel·lent i altesa reial per Franco decret monarca borbó reclassificat com a espècie Emèritus Campechanus Amantis Cacera d'Elephantis.
      22
   L. Mandrake i M. Muffley 03/05/2021 10:49 am
   Per a intentar "defensar" Espanya, us cal escriure tantes mentides i collonades ? Quin pena que fas i que feu. Repassa els apunts dels teus estudis primaris...
    Peter 03/05/2021 11:02 am
    El capteniment poca-solta, cínic, venjatiu, matusser i ridícul de l'estat espanyol en la "recerca i captura" de qui ara consideren el "cabecilla" de la tribu a abatre, fins i tot fa desbarrar els trolls que defensen la quimera i la fal·làcia que és l'Espanya "una" i "indivisible" però, que es divideix sense aturador des de l'any 1587... Strangelove hauria d'acabar primer primària si vol treure's el batxillerat.
   Galego 03/05/2021 10:03 am
   Res més estúpid que l'intel·ligència espanyola.
   Home, que no ho veus que és per no deixar com encara més inútils als del CNI? 03/05/2021 9:48 am
   Una colla de puteros i carajilleros que encara estant buscant les urnes enlloc de mirtar de treure's el graduat escolar!
  2021 03/05/2021 7:59 am
  Mentre, a l'emerit lladre, comisionista, que desvetllava secrets d'estat a l'amant, amic d'una monarquia que no respecta els drets més fonamentals de les dones, que probablement va endarrerir la transició energètica a les renovables perquè li interessava molt la importació de petroli i cobrar a tant per barril etc, a aquest li paguem allotjament de luxe, escortes etc, perquè pobret, amb la fortuna que té no se'ls podria pagar ell. Ser espanyolista (j no dic espanyol, que és qüestió de naixement i no es pot evitar), és ser una barreja de sadomasoquista i més tonto que un llapis.
  El afinador 03/05/2021 3:36 am
  Rebelión, terrorismo y homicidio. Encubridores armados... Todo esto por un 'delito' imaginario. Cuánta prevaricación y malversación de recursos públicos.
  114
  2
  Respon
   JordiP 03/05/2021 10:57 am
   "Delictes" que ni el TS va aconseguir mantenir. Total: grans troles amb les que els Filemons "nasionals" esperaven atrapar el seu enemic separatista. Caiguda la pantalla, com esperen que la Justícia europea s'empassi les tremebundes acusacions amb les que el pintores Llarena decora les seves ambicioses peticions d'extradició? Tan imbécils són que prenen per inbécils els seus homòlegs alemanys, belgues, francesos, holandesos, etc.? Que ja se us ha vist el plumeru, desgraciats! No serviu ni per a escombrar l'autopista. Només sabeu treballar amparats per les policies estrangeres, com la Gestapo quan l'Urraca va segrestar en Companys.
  FART de Caspanya, Mortadelo i Filemon 03/05/2021 1:40 am
  CASPANYA no t'e remei. Fotem el camp ja ! Coll....ns
  Alliberament nacional 02/05/2021 10:31 pm
  Llibertat per als presoners polítics i retorn de tots els exiliats.
  Ricard 02/05/2021 9:55 pm
  Els alemanys no tenen ni fava del que és un senyor President català. Els castellans ho saben massa bé. Per això no ens suporten. Tota l'artilleria que van emprar. Imbècils.
   17A 03/05/2021 10:07 am
   Tambe
   Cor de Lleó 02/05/2021 10:32 pm
   No en tenien, ara tenen més informació ve-t'ho ací.

Nou comentari