Finalment, després de setmanes entrebancades amb la negociació, aquest vespre, els primers pressupostos del Govern de Pere Aragonès han superat el tràmit a la totalitat. Així ha quedat fixat el límit de despesa i d’ingressos per negociar partida per partida, en cada comissió d’aquí fins el 23 de desembre, data en què s’ha d’aprovar definitivament. Un total de 65 vots en contra ha rebutjat les esmenes a la totalitat presentades pel PSC, CUP, Vox, PP i Ciutadans. Una unió que ja comença a ser habitual dels vots d’ERC i Junts per Catalunya amb els dels Comuns que han aprofitat les seves cartes per pactar uns comptes assumibles pel seu electorat.

D’aquesta manera, el president Aragonès i el conseller d’Economia, Jaume Giró, han pogut salvar uns comptes públics claus pel futur de la legislatura. El no de la CUP, soci prioritari i d’investidura, ha obligat a un canvi de parella enmig del ball que també ha descol·locat a Junts, que tot i remugar i carregar-hi en contra, no només l’ha hagut de votar sinó que els diputats i els seus consellers han aplaudit efusivament la seva aprovació.

Giró, en la seva exposició, ha defensat a capa i espasa els números del Govern per l’any 22 i no se n’ha estat de retreure a la CUP que s’hagin apartat de l’acord. Tot i això, Junts ha deixat anar en rèplica a un dels durs de la coalició, Joan Canadell, que ha qualificat el pacte de “preludi del tripartit i d’autonomisme”. L’aval d’En Comú Podem ha arribat després que ERC hagi acceptat, entre altres coses, facilitar l’aprovació dels comptes de l’Ajuntament de Barcelona com a contrapartida. Així ho ha anunciat el mateix cap de files dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona, Ernes Maragall. Per la seva banda, el portaveu d’ERC a la cambra catalana, Lluís Salvadó ha reconegut les “contradiccions” de Maragall. Salvadó ha defensat els comptes per a diferència d’exercicis anteriors, en què la pròrroga pressupostària no tenia un impacte econòmic tan rellevant, en un moment en què canvia tot la pròrroga deixaria el Govern de la Generalitat i el país amb moltes menys eines”.

Comentaris

  Tripartit no, gràcies Novembre 22, 2021 | 21:06
  No es van atrevir a fer el tripartit des del primer moment i ara el fan per etapes, la incorporació del PSOEsc la deixen pel final perquè encara corren per les xarxes les manifestacions feixistes amb en mandonguilla al front de bracet amb PePeros i falangistes de C's i els de VOX in parell de files més en darrera. Els que no se sap que hi fan al govern de Vichy són el sector independentista de JUNTS. Els ximplets de la CUP no saben el què fan ni el perquè ho fan, més enllà de la xerrameca de sempre mentre els abundants talps d'ERC els manipulen com volen
  Trets autoritaris de l'avi franquista Novembre 22, 2021 | 21:33
  Aragonès, davant d'una dificultat et surt l'autoritarisme franquista del teu avi. Els avis també eduquem els nets. Tu vas viure molts anys sota la seva figura adinerada I l'honoraves com fan tots els nens. No saps dialogar.
   Pepet Novembre 22, 2021 | 21:48
   El president de la Generalitat ha d'exercir la seva autoritat. Feia temps que això no passava i ara alguns ho troben estrany.
  teix Novembre 23, 2021 | 09:54
  La fita de l’aprovació del pressupost en els països en règim democràtic (o suposadament) és un espectacle d’aquells que demanen llogar cadires i, alhora, és la constatació de la no-democràcia real en convertir-se en una estafa, aquí i a la Conxinxina. Pel que es veu, els grups polítics es preocupen pels seus interessos facciosos, no pels de la gent; capaços de canviar de parer i de bàndol en qüestió d’hores, depenent del profit que en puguin treure...
  Clarificadors del meu vot. Novembre 23, 2021 | 14:01
  Si hem d'anar a parar als vots dels COMUNS, potser que els votem ja directament i així, en lloc de 8 miserables escons pot ser que arribin a treure'n tants com ELS DE VOX, 11! Galdós el que volieu per Catalunya en nom de l 'independència, ERC. I sí senyor, traieu-vos les caretes, transparència. No tornaré a votar tapant-me el nas.

Nou comentari