Borràs diu que detenir Costa un 27 d’octubre és “una provocació”

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha denunciat aquest dimecres que detenir l’exvicepresident de la Mesa de la cambra catalana Josep Costa un 27 d’octubre, en el quart aniversari de la declaració d’independènica, és “una provocació“. Ho ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on Costa ha estat dut a declarar després d’haver estat detingut pels Mossos d’Esquadra.

No podem llegir com a casualitat que el dia de la seva detenció sigui avui“, ha manifestat la presidenta del Parlament, que ha fet ironia quan ha assegurat que aquest cas és una nova “mostra” de la “voluntat” de l’Estat espanyol de “desjudicialitzar el conflicte” entre Catalunya i Espanya. “No ens cansem de denunciar la vulneració de drets“, ha afegit Laura Borràs. Ha defensat, també, el dret a no declarar de Josep Costa. “També és un dret”, ha dit.

Josep Costa ha estat detingut aquest matí de dimecres perquè no es va presentar a declarar davant del jutge com a investigat per la querella que hi ha contra tots els membres de la Mesa del Parlament que presidia Roger Torrent, actual conseller d’Empresa i Treball. Se’ls investiga per haver permès un debat sobre la monarquia espanyola. Tot i que Torrent i altres membres de la Mesa van decidir declarar en defensa de la seva decisió, Costa va triar una línia de defensa que consistia, en primera instància, a no presentar-se davant del Tribunal Superior de Justícia perquè no en reconeixia l’autoritat.

La detenció ha desencadenat un ràpid moviment de persones del seu entorn polític, encapçalat per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que s’han presentat davant del TSJC per donar-li suport simbòlicament i protestar per aquesta detenció. També hi han acudit l’actual vicepresidenta de la cambra Alba Vergés (ERC), la secretaria Aurora Madaula (Junts), el secretari Pau Juvillà (CUP) i diputats de Junts i d’ERC.

Comentaris

  La Choni Borràs és tova Octubre 27, 2021 | 13:22
  Parla en pla raper macarra per semblar dolentota però no s'hauria pogut aguantar el pipí només veure l'entrada de certa casa de Via Laietana.
  Que sóc de Barcelona Octubre 27, 2021 | 13:34
  Una molt bona notícia per a tots els catalans no independentistes; aquest Costa ara no riurà tant a dins de la garjola. Per cert, l'han detingut els mossos. Molt bona feina de la nostra policia
  Gonzalo Octubre 27, 2021 | 13:38
  Ha defensat, també, el dret a no declarar de Josep Costa. “També és un dret”, ha dit. Señora trapis, ese derecho le pertenece una vez está delante del juez. Ah...vale...que cuando los separatistas tenéis un juez delante os cagais patas abajo, como la fürhcadell, el mosso separrata donaire.....
  El cit campejador Octubre 27, 2021 | 13:46
  Jua jua jua... la trapis dient xorrades.. no te prou amb ser una corrupta i voler canviar les lleis que no li van bé. Clar, com que avui és el quart aniversari de la proclamació de la Republiqueta, la polícia i els jutges no poden fer res als indepes que tenen patent de corso per del·linquir, com sap fer molt fe la trapis: indepas, avui heu de robar més que mai i incomplir totes les lleis que vulgueu que avui, com que és l'aniversari de no se què, no us poden fer res...
  Luisnomeacuerdo Octubre 27, 2021 | 15:16
  A la lazipija se le mueve el DIU, ale a llorar un ratito en la puerta del tribunal que o te han dejado pasar por paleta.
  Pau Octubre 27, 2021 | 18:25
  En Catalunya,ponga la fecha que pongas,siempre es una provocación,tenéis el año lleno de fechas señaladas,y las que os quedan.

Nou comentari