L’Audiència Nacional para els peus al coronel De los Cobos

El cas s'entrebanca judicialment

De moment, aturat. El jutjat central del contenciós administratiu número 8 de l’Audiència Nacional ha rebutjat la petició del coronel Diego Pérez dels Cobos d’executar provisionalment la sentència que va anul·lar el seu cessament com a cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid. Una decisió del ministre de Fernando Grande Marlaska que ha tingut moltes lectures polítiques.

Els magistrats consideren que aquesta execució provisional és susceptible de “produir perjudicis d’impossible reparació”. Per tant, i seguint el criteri de l’advocat de l’Estat, la sala considera que cal esperar la resolució del conflicte en instàncies superiors per tal que es determini si es pot reincorporar o no, fins i tot tenint present el canvi o l’ascens a general de brigada del mateix excoordinador de l’operatiu policial contra el referèndum de l’1-O.

A la vista de la sentència del contenciós que li donava la raó, Pérez de los Cobos ràpidament va sol·licitar la seva reincorporació immediata al capdavant de la poderosa Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, des d’on va signar l’atestat judicial del 8M que dirigia contra càrrecs socialistes per possibles responsabilitats derivades dels contagis de la Covid. El coronel al·legava els perjudicis que li podria causar el risc que la sentència, recorreguda per l’advocacia de l’Estat, esdevingués ferma quan ja estigués adscrit a la reserva. Per altra banda, el coronel es queixava que perdia punts, ja que el lloc on actualment estava destinat no li atorgava mèrits per a la seva expectativa d’arribar a general de brigada.

L’advocacia de l’Estat, però, argumentava que una reincorporació al mateix lloc amb un recurs interposat a una instància superior produiria un perjudici, sí, però per als guàrdies civils a qui els afectaria la restitució –que es troben a la comandància de Madrid o al servei d’Intervenció d’armes– i el perjudici irreparable a la mateixa administració. El jutge, Celestino Salgado, entén més els arguments del ministeri de l’Interior en el sentit que un cop recorreguda la sentència ara “cal dilucidar si aquest perjudici és irreversible i d’impossible reparació i si l’execució provisional de la sentència pot crear situacions irreversibles o causar perjudicis de difícil reparació”.

Salgado conclou que, tenint en compte que el passi a la reserva no seria fins al 13 de desembre del 2024 i que els punts no són determinants per arribar a general de brigada, no és necessària la reincorporació immediata, en el benentès que es produirien perjudicis d’impossible reparació a l’administració general de l’Estat.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 27/05/2021 6:04 pm
  DIARIO16 (07/03/2019): Diego Pérez de los Cobos en 1981, vestido con su "camisa azul" se presentó "voluntario" en el Cuartel de la Guardia Civil de Yecla, para apoyar el "golpe militar del 23-F". Participó de manera activa junto a su hermano Francisco, en la campaña por el "NO a la Constitución Española"./ O sea, el màximo responsable de la Guardia Civil en Madrid, "camisa azul" y favorable al "golpe del 23-F". Y su hermano, activamente a favor del "NO" a la Constitución Española, fué nombrado "Presidente del Tribunal Constitucional"/ España "ESPERPENTO" contínuo e inacabable.
  A aquest gos se’l ha d’aturar indefinidament! 27/05/2021 3:08 pm
  Amb qualsevol eina!
  Ferran 27/05/2021 2:23 pm
  Ya que emitirán toros en TVE podrían sacar a éste,no se si de cabestro o de mal aprendiz de miura
  CV de De los Cobos 27/05/2021 1:42 pm
  Fill del cap de Falange a Yecla, amb pantaló curt es va presentar a la comandancia de la GC com a voluntari per anar a servir a Tejero el 23F. El seu germà, jutge del TC, va voler ser promocionat al TEDH i va presentar un CV ple de mentides com que parlava varies llegües, va ser rebutjat per mentider. Una familia de hidalgos mesetarios...
  Prou 27/05/2021 12:58 pm
  Cal parlar encara d'aquest abominable individu ?
  JordiP 27/05/2021 12:41 pm
  Es que, al final, no sé que s'han cregut aquests apalancats del franquisme que encara s'arroseguen per l'escalafó. Aquest paio va salvar el pandero gràcies a que Marchena no pretenia trobar la veritat sinó ficar els indepes a la masmorra. Cobos no hauria sortit viu d'un acarament amb en Trapero i els piolins a les seves ordres haurien quedat amb el pandero a l'aire si Van den Eynde hagués pogut enfrontar-los amb les imatges de "violència multitudinària" del 1-0 que ell estava veient al seu PC. Tots haurien estat processats per perjuri. I el ministre, i el subsecretari. Tots.
  Rosa Marta 27/05/2021 12:37 pm
  Quina Espanya,quina por.!!!!!!!!!!
  Veterà antifranquista. 27/05/2021 12:32 pm
  Guerra de llops. Peerfecte!.

Nou comentari