L’ANC convoca una concentració diumenge per exigir un acord entre ERC, Junts i CUP

Paluzie ha reclamat una explicació per a la ciutadania i ha apel·lat a la responsabilitat dels tres partits independentistes

L’ANC ha convocat una concentració el diumenge a les 11.30 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir un acord entre ERC, Junts i la CUP per fer un Govern independentista i “no posar en risc” els resultats de les eleccions de l’14 de febrer, en què els partits favorables a la independència van superar el 50% del vot. Ho ha anunciat aquest dimecres la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, en roda de premsa davant de Parlament, en el mateix moment en què els negociadors d’ERC, Junts i la CUP estan reunits a la Cambra catalana per desbloquejar les negociacions d’investidura .

Paluzie ha criticat la falta d’acord entre ERC i Junts, i els ha cridat a negociar fins a l’últim minut: “Us demanem que us comprometeu a negociar fins al final. Us exigim responsabilitat i generositat”, i ha reclamat que escoltin el que els demanarà la ciutadania en la concentració de diumenge. “La gent va ser clau per posar la independència al centre. Va ser clau per fer el referèndum d’autodeterminació de l’1-O contra la violència de tot un Estat. I ara la gent li ha de dir als partits: així no, volem un acord, volem un Govern i volem un pla”, ha manifestat.

Paluzie ha explicat que quan les negociacions van començar a bloquejar-se per l’estratègia independentista i el paper del Consell per la República (CxRep) l’ANC va contribuir amb alguna proposta pública i amb “moltes reunions discretes”. “Però malgrat que ens va semblar que avançàvem i que tots els implicats feien cessions, tot es va trencar entre els dos partits majoritaris independentistes fa uns dies. Nosaltres no ho entenem. I bona part de la base independentista està perplexa, decebuda i emprenyada”, ha retret, en al·lusió a la ruptura de les negociacions per fer un Govern de coalició, tot i que ha rebutjat valorar les opcions que hi ha sobre la taula per no perjudicar un eventual acord.

Paluzie ha reclamat una explicació per a la ciutadania i ha apel·lat a la responsabilitat dels tres partits independentistes per arribar a un acord: “Encara hi ha l’oportunitat, segurament l’última per donar resposta als anhels de la majoria de l’52% que vol la independència , amb un govern nítidament independentista que faci passos ferms per avançar cap a la independència i que compti amb el suport dels 74 escons independentistes “.

Comentaris

  Català 12/05/2021 4:16 pm
  A Sometent: Company, enhorabona!. Heu arribat a la mateixa conclusió que jo: no cal votar; votis a qui votis, faran el que els hi roti i res de que han promés. Abstenció sistemàtica i que es fotin ells també, de fotuts nosaltres ja ho nestem.
  Doctor Strangelove 12/05/2021 3:30 pm
  El Doctor Cucurull tornarà a fer vaga de fam? Mira que amb lo gras que està li vindria de perles! Sou un tip de riure! Doc
  Gonzalo 12/05/2021 3:21 pm
  Pero que manía en repetir el mantra de que habéis superado el 50% de votos separatistas....pero no decís que erc es pro-español?????? A ver si os aclaráis de una vez, kaZinaZis....
  Catala emprenyat 12/05/2021 1:25 pm
  Jo ja no vull acord. Vull eleccions. De què servirà fer un govern conjunt amb una força independentista, un altre que diu que ho és però que no exerceix de independentista i a més a més només cal ver com s'han comportat amb els darrers presidents de la Generalitat i per acabar d'adobar-ho una altra força que no es vol tacar accedint al govern, que lo seu és donar consells d'obligat compliment, sino trenquen la baralla passi el que passi, una força que sembla somiar truites exigint un tipus de societat que clarament no vol la gent (només cal ver el número de votants que la voten, que si bé no són pocs no representen ni de bon tros a Catalunya). Millor anar eleccions i tornem a començar. Hem perdut uns quants anys però mirem el costat bo. Hem fet neteja (adéu Unió, desenmascarement d'esquerra, desaparició de la màquina electortal CiU). Igual amb aquesta neteja en treiem l'aigua clara. Fer un govern de coalició només servirà per tenir més baralles i mantenir uns quants senyors en el poder... millor que vagin a treballar a les empreses i si són bons guanyaran bons diners i si no.. estaran al lloc que els correspon. I això val tant per JxCat com per Esquerra. Fem net siu plau d'una vegada de polítics amb mentalitat provincianeta de partidet.
  veritas 12/05/2021 1:16 pm
  La ambició de poder del partit que va fer sls dos tripartits de la vergonya amb al PSOE es fastigosa i imperdonable. ..... El seu acrónim ja ho deixa clar ERÑ=Espanyols Residents a Catalunya
  Sometent 12/05/2021 1:16 pm
  Pesats!!! El millor que podem fer és que hi hagi eleccions i enviem a la merda aquests dos partits polítics...clar, a qui votem llavors? A veure, es tractaria de no votar, total, per molt que tinguin majoria tampoc ens solucionen res. Tant sols volen les seves prevendes.
  Dr Sallop 12/05/2021 1:05 pm
  L’ANC convoca una concentració diumenge per exigir un acord entre ERC, Junts i CUP , un altre dia históric !! ( histéric )
  Bestia con forma humana y tara genética 12/05/2021 1:02 pm
  Tothom ho sap, ANC = Assosiació de Nazis (Lacis) Catalans

Nou comentari