La UE estudia sancions a Rússia per vulneracions de drets humans en el cas Navalni

Un grup d'estats demanarà represàlies contra el Kremlin en la reunió de ministres d'exteriors del pròxim dilluns

La Unió Europea està estudiant sancions contra Rússia per vulneracions de drets humans arran del cas de l’opositor Alexei Navalni. Segons fonts diplomàtiques europees, un grup d’estats demanarà prendre represàlies contra el Kremlin en la reunió dels ministres d’exteriors de la UE el pròxim dilluns. A més, l’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, també està considerant fer la seva pròpia proposta de sancions, però està a l’espera de veure si hi ha “un consens polític” entre els països de la UE al respecte, segons confirmen les mateixes fonts. “És clar que el règim rus va pel camí de l’autoritarisme”, afegeixen. A la reunió de dilluns, els ministres també debatran sobre les conseqüències del polèmic viatge de Borrell a Moscou. Els líders europeus tenen previst revisar al març la seva política exterior amb Rússia arran de l’empitjorament de les relacions pel cas Navalni. Mentre els països de l’est i el bàltic pressionen per una posició més dura contra el Kremlin, París i Berlín continuen interessades a mantenir vies de diàleg selectives en àmbits d’interès mutu.

Els ministres d’exteriors començaran dilluns a reexaminar els vincles amb Moscou, però també discutiran la possibilitat d’engegar noves sancions per vulneracions de drets humans. Aquestes s’afegirien a les imposades per l’annexió de Crimea, les activitats russes a l’est d’Ucraïna i l’ús d'”armes químiques” en l’enverinament de Navalni. Segons fonts diplomàtiques europees, ara el que s’està estudiant és l’aplicació del nou mecanisme de sancions per vulneracions de drets humans fora de la UE. Les mateixes no s’atreveixen a avançar si hi haurà consens entre les capitals per apujar el to contra el Kremlin. “La tàctica de Moscou per dividir els socis europeus no crec que funcioni aquesta vegada”, avisen.

Si bé des de Brussel·les no s’atreveixen a pronosticar si les sancions prosperaran, ja avancen que, de produir-se, aniran dirigides a personalitats involucrades en les vulneracions. “Hi haurà d’haver evidències substancials d’aquesta vulneració”, afirmen fonts diplomàtiques europees.

Comentaris

  Octubrista 19/02/2021 9:37 pm
  Sancions a Rússia ? I Caspanya què ?
  GAVANENC 19/02/2021 8:20 pm
  Us enviaran les vacunes sputnik caducades......
  Pepet de Vallmanya 19/02/2021 7:54 pm
  La PPuta UROPPa és especialista en fotre's trets als peus. Aquest serà un nou exemple. I tot per no tenir cap mena d'autoritat moral. Navalny és un mercenari de l'OTAN dirigit a "tornar" Yeltsin ( és un dir ) al KIremlin. Als nostres fills de puta els hi anava molt bé Yeltsin destrossant Rússia ! Als rusos gens. Però la gent no té memòria.
  Veterà antifranquista. 19/02/2021 4:59 pm
  I el tovaritx (o potser barin) Putin es passarà les sancions per l'entrecuix i tan felç ell.
  Veterà antifranquista. 19/02/2021 4:59 pm
  I el tovaritx (o potser barin) Putin es passarà les sancions per l'entrecuix i tan felç ell.
  Veterà antifranquista. 19/02/2021 4:59 pm
  I el tovaritx (o potser barin) Putin es passarà les sancions per l'entrecuix i tan felç ell.
  Miquel 19/02/2021 4:31 pm
  I que tal sancions a Espanya per tindre també presoners politics innocents ?
  Caspanyol 19/02/2021 4:18 pm
  Els drets humans s'han de respectar arreu. A Rússia, Polònia, Hungria, Caspanya i Turquia també.
  Ricard 19/02/2021 3:58 pm
  I les sancions a Espanya, UE? Tan covards i lacais sou?

Nou comentari