La defensa d’un dels acusats del 17A conclou davant del jutge que l’imam podria ser viu

Sorpresa a les conclusions del judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils el 2017

Canvis claus en les conclusions del judici del 17A. Aquest matí la defensa de Mohamed Houli, un dels tres acusats dels atemptats i ferit a l’explosió d’Alcanar, ha explicat al tribunal de l’Audiència Nacional que el jutja amb dos acusats més, les seves conclusions definitives després de 26 dies de judici oral. La lletrada ha retocat el relat fàctic de les seves conclusions i ha emfatitzat que posa en dubte que l’imam de Ripoll, Abdelbaky Es Satti, cervell de la cèl·lula sigui mort, tal i com consta en el sumari.

Segons la defensa de Houli, el fet que no s’hagin pogut contrastar les proves biològiques amb una de les restes trobades a la casa d’Alcanar -imputades oficialment a Es Satty- fa que “es desconegui si aquesta persona ha mort”. Així ha remarcat que les proves genètiques d’ADN del Marroc no han estat ratificades ni tampoc hi va haver cadena de custòdia per part dels dos policies que van viatjar a Tetuan per controlar-les.

En aquest sentit, per reblar el clau ha recordat que un dels testimonis va assegurar en la seva declaració que havia vist sortir una furgoneta corrent de l’urbanització just després de l’explosió. La furgoneta que havia de portar Abdelbaky Es Satty a l’aeroport per marxar cap al Marroc i en canvi va ser trobada a Sant Carles de la Ràpita. De fet, també ha criticat la custòdia i la recollida de proves de la casa que no permet ser concloent perquè es pot haver “alterat” la prova.

Més informació

Comentaris

    L'imam de Schrödinger 21/01/2021 9:37 pm
    La qualitat quàntica d'Abdelbaky És Satty sembla irrefutable: pot estar viu i mort alhora. A veure si algú obre la caixa i descobreix el pastís, que ja és hora.
    [email protected] 21/01/2021 7:41 pm
    i rep una pensió vitalícia d'españa, por los servicios prestados a su patria de adopción. amb la banda basca vivíem millor.

Nou comentari