El jutge torna a denegar l’informe que posa en dubte l’ADN de l’imam

Guevara retreu que sigui una maniobra “encoberta”

Darrer “no”. El magistrat que presideix el tribunal del 17-A, Félix Alfonso Guevara, ha tornat de denegar un informe pericial que posava en dubte la prova d’ADN sobre Abdelbaky Es Satty, l’imam de Ripoll, realitzada al Marroc. Una decisió que aprofundeix encara més el dubte sobre el paper del cervell dels atemptats i sobre si realment és mort o no.  La petició l’ha tornada a presentar l’equip legal de Javier Martínez, pare del petit Xavi, assassinat a la Rambla, que dirigeix Jaume Alonso Cuevillas i Agustí Carles.

En concret, és un dictamen pericial biològic emès pels professors Ángel Carracedo Álvarez (Catedràtic de Medicina Legal de la Universitat de Santiago i President de l’Acadèmia Internacional de Medicina Legal i de Carles Pla Zanuy (catedràtic emèrit de Genètica i director del departament de Biologia de la Universitat de Girona. En aquest informe, ambòs experts consideren que l’estudi genètic realitzat al Marroc -no ratificat a la vista- “no pot tenir validesa a Espanya ja que incompleix la guia d’estàndards publicada pel Ministeri de Justícia (Comissió Nacional per a l’ús forense de l’ADN), i incompleix tots els estàndards internacionals”

En passat 10 de novembre, el jutge Guevara no va admetre la prova però sí que va obrir la porta a ratificar l’informe del Marroc a sala. Però finalment, el jutge d’enllaç amb el Marroc va comunicar a l’Audiència Nacional que no ho podia fer per la situació de COVID i perquè la legislació marroquina no permet declarar per videoconferència. 

En la sessió d’aquest matí,  en la fase de la prova documental, Cuevillas ha demanat la incorporació d’aquest informe. A més, ha argüit que en referència a l’informe forense del Marroc,  que en la sessió del 3 de desembre se li va permetre al ministeri fiscal aportar com a document un correu electrònic d’Interpol Espanya a Interpol Rabat, -que tampoc no ha estat ratificat en la vista- amb el suposat perfil genètic de l’imam. 

Guevara no ha donat ni marge, i ha denegat l’admissió d’aquesta prova. L’argument és que consistia en una “pericial encoberta” que no correpon al moment processal. La decisió del jutge fa crèixer el dubte de la validesa del perfil genètic de l’imam i incrementa el misteri de la seva figura, fins i tot, si es pot afirmar que és mort. 

Comentaris

  miquel puigpelat 20/01/2021 3:56 pm
  GONZALO!!!!!!!!!!!!! Venir aquí a insultar, no esconde tu falta de inteligencia. La escuela para ti pasó de largo. Lo siento.
  Gonzalo 20/01/2021 2:32 pm
  NeolaZis soltando burradas de atentado de falsa bandera..... Jajajajajajajajajajaja!!!!! Banda de indigentes mentales.... Borregos!!!!!
   Obèlix 20/01/2021 5:24 pm
   Senyors d'elmon!! Desperteu i feu el favor d vetar comentaris amb insults!!! Gràcies
   gavanenc 20/01/2021 3:03 pm
   Gonzalito, tu sique estás hecho un borrego, y facha para mayor desgracia...!!!!!
  Gonzalo 20/01/2021 2:31 pm
  Este es al que le asesinaron el hijo, y se abraza con los moritos..... Así vamos!!!!!
   un talp 20/01/2021 3:59 pm
   Quina merda d'esser humà estas fet!
    Obèlix 20/01/2021 5:26 pm
    Jo ho deixaria en ésser viu. No arriba ni de conya a ésser humà
  AmillAmill 20/01/2021 2:16 pm
  Amb tantes "negacións" cada vegada és veu més clar que va ser un atentat de falsa bandera.
  joanka 20/01/2021 1:17 pm
  ... vaja justicia la de la marca espanya... no interessa i prou! la resta és xerrameca. Algú encara dubte qui és l'autor o el cervell i amb quines ajudes va comptar hores d'ara????? Cada vegada estem més a prop d'alló d'una versió oficial i una altra la que creu la resta de les persones que no formen part de l'aparell.
  Josep 20/01/2021 1:14 pm
  l'assassinat múltiple de la rambla va ser amb la complicitat del cni i el permís de l'españa postfranquista tutelada per la justicia i els putos borbons lladres i corruptes
   traca 20/01/2021 4:24 pm
   Por eso siempre os miraremos por encima del hombro.

Nou comentari