El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La defensa de Jordi Borràs demana als testimonis que aportin les proves de l’agressió
  • CA

 

 

La defensa jurídica del fotoperiodista Jordi Borràs -agredit aquest dilluns a la tarda al centre de Barcelona per un policia espanyol- ha demanat a totes aquelles persones que hagin estat testimonis dels fets o tinguin proves gràfiques que les aportin, enviant-les al correu [email protected]. En un comunicat de premsa, s’explica pas per pas com es va desenvolupar l’agressió: “Ahir al vespre en Jordi Borràs tornava de cobrir un acte a nivell professional quan va ser reconegut i increpat per una persona al carrer de Capellans de Barcelona, al crit de ‘Viva España’. En Jordi Borràs va fer-ne cas omís, persistint aquesta actitud per aquella persona, qui després de tornar a cridar-li ‘Viva España’ i ‘Viva Franco’ va començar a colpejar-lo amb els punys repetidament al cap i a la cara tot causant-li lesions de diversa entitat. En Jordi va requerir a crits la presència policial, responent l’agressor que ell era policia”, relata el text. 

A més, el comunicat de la defensa de Borràs assegura que “aquesta agressió va ser motivada per la tasca periodística que ve desenvolupant en Jordi Borràs d’anys ençà lligada a la investigació de grups d’ultradreta i a la seva tasca a favor de la no-discriminació i la democràcia”. El text també assenyala que arran de l’agressió, diversos ciutadans es van dirigir a socórrer en Jordi, així com a intentar retenir l’agressor per tal de poder-lo entregar a la policia, però que malauradament, va acabar fugint de la zona davant l’advertència que l’arribada de la policia era imminent. Per aquest motiu, el fotoperiodista vol agrair a totes les persones que el van ajudar després de ser atacat, així com a la tasca policial dels Mossos d’Esquadra i la sanitària del CUAP Ciutat Vella.

 

Aquest migdia, Borràs ha denunciat els fets a la comissaria dels Mossos de la Travessera de les Corts, on ha aportat els comunicats mèdics de les lesions, el relat dels fets i els testimonis que van veure l’agressió. En sortir de la declaració acompanyat de la seva advocada, el fotoperiodistsa ha fet saber que s’havia assabentat per la premsa que l’agressor, un agent de la policia espanyola, també l’havia denunciat per agressions. “És absolutament fals, va ser ell que em va reconèixer i tal com em va reconèixer va cridar Viva España i Viva Franc i em va colpejar”, ha sentenciat. “Jo vaig caure a terra”, ha afegit. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa