El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Riera assistirà com “observador” a l’Assemblea de Representants del Consell per la República
  • CA

Aquest dissabte se celebrarà la primera Assemblea de Representants del Consell per la República. Serà una posada de llarg d’un organisme defensat des de Waterloo per articular de manera comuna el full de ruta independentista. L’acte està previst que se celebri a la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat i també paral·lelament a Brussel·les. Aquesta assemblea convoca tots els diputats independentistes que van fer costat a la investidura de Quim Torra com a president a la creació del Consell per la República, tal com determina el reglament del Consell, aprovat per unanimitat el passat 20 d’abril.

Poc a poc van arribant, les confirmacions d’assistència. Fonts de l’organització asseguren que hi participaran els diputats de Junts per Catalunya, del Grup Republicà i de Demòcrates. De moment, i segon les mateixes fonts del Consell per la República, la CUP hi assistirà amb veu però sense vot”. Així hi assistirà el diputat cupaire com observador. Riera ha confirmat a El Món la seva assistència. De tota manera, la CUP no acaba de confirmar aquesta assistència sense vot. Fonts de la formació asseguren que “encara ho estant valorant”.

D’acord amb l’ordre del dia previst, l’assemblea de representants a més d’elegir la seva Mesa, ratificarà l’expresident de la Generalitat i líder de JxCat Carles Puigdemont com a president del Consell de la República, debatrà l’acció política del Consell i del seu pla de govern i també votarà el reglament del Consell.

Aquesta sessió fundacional debatrà i votarà el règim electoral que ha de servir per elegir la futura Assemblea de Representants ordinària que ha de ser l’òrgan de representació general i de decisió superior del Consell per la República.

L’Assemblea de Representants serà elegida democràticament cada dos anys mitjançant “sufragi lliure i secret” per les persones inscrites al registre ciutadà del Consell de la República i estarà formada per 121 representants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa