La CUP demana als Comuns que trenquin amb el règim del 78 en la primera trobada post-14F

La CUP i els Comuns han celebrat la primera reunio després del 14F a instàncies del partit de Jéssica Albiach, que ja s’ha trobat amb el PSC i ERC. En dos comunicats, les formacions assenyalen les coincidències en la diagnosi social del país i en la necessitat de sumar forces d’esquerres per fer front a un pla d’emergència social i climàtica. Pel que fa a l’eix nacional, els Comuns no el mencionen en el seu comunicat, però la CUP explica que ha posat sobre la taula que “aquests resultats mostren la clara voluntat de la població de fer un gir cap a l’esquerra en les polítiques a Catalunya i en l’avenç en l’exercici del dret a l’autodeterminació”. En aquest sentit, la formació ha recordat que “el PSOE és actor necessari per seguir garantint la unitat d’Espanya i els interessos econòmics i polítics del règim, tal com s’ha vist aquesta mateixa setmana, on el govern de l’Estat ha rebutjat la regulació dels preus dels lloguers per seguir prioritzant la defensa dels interessos dels bancs i les grans corporacions, en comptes del ret fonamental a l’habitatge”.

La CUP ha emplaçat als representants dels Comuns a “situar-se com un agent clau en la ruptura amb el Règim del 78 i a participar d’aquest nou cicle per dur a terme polítiques transformadores a partir de grans acords que puguin concretar un pla de
treball de canvi de model econòmic des d’una perspectiva social, ecologista i feminista; l’establiment d’un Rescat Social; i l’exercici de l’autodeterminació i l’amnistia”.

Per part dels Comuns, expliquen en el comunicat que han acordat amb els cupaires treballar en tres objectius: “fer front a l’emergència habitacional i acabar amb els desnonaments, fer front l’emergència climàtica i aturar els projectes que afecten al territori en aquest àmbit, com el BCN World, l’autòdrom de Terramar i el perllongament de la C32 entre Blanes i Lloret de Mar., i finalment, avançar cap a un nou model policial que acabi, entre d’altres, amb l’ús de bales de foam”.

Comentaris

  Pepe Febrer 23, 2021 | 15:02
  Demanar que els del 155 trenquin amb el règim del 78 és de ximples!
   I intentar fer-hi un govern també! Febrer 23, 2021 | 16:36
   I per fer fora Junts son capaços de pactar amb el diable. L'enemic per tots aquests que s'autodefineixen com esquerres és Junts, no les dretes. A veure fins on arriben....
  ya ni me acuerdo Febrer 23, 2021 | 15:08
  cupaires , pensaba que no creíais en los reyes magos !!
  Marejar Febrer 23, 2021 | 15:25
  Com sempre la Cup marejant la perdiu. Ara toca formar govern amb l' independentisme que ha guanyat. Jo, de Jxcat us deixaria a tots i aniria d'oposició. Ja us ho fareu.
  No cal acabar amb els desnonaments Febrer 23, 2021 | 15:31
  Cal construir habitatge públic de compra i de lloguer. Si no no s'arregla el problema.
  ernst Febrer 23, 2021 | 16:01
  Com poden trencar? Els comuns son els hereus directes del PSUC es a dir de Chascarrillo, i Chascarrillo era un fan del Borbó
  Ramon Febrer 23, 2021 | 16:04
  Els traïdors d'ERC mínimament intel·ligents ja se n'adonen de quina "victòria" tan diabòlica els va aconseguir Espanya. Ara ja van bojos perquè JxCat entri al Govern. No hi hauria d'entrar. O potser millor encara, entrar-hi però per trencar l'acord segons com vagi la famosa "taula".
  NI FARTS DE VI... Febrer 23, 2021 | 16:34
  Si els Comuns-Podem formen part del règim del 78 es molt difícil que hi trenquin. La marca blanca sempre segueix a la marca principal: PSOE por la España Unida.
  El règim del 78 no existeix, idiotes!! Febrer 23, 2021 | 17:50
  Només és un espantall com el coco, l'home d'el sac o la inexistent república catalana. Llocs comuns que serveixen per passar l'estona, parlar i, algun d'ells per espantar als nens.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Febrer 23, 2021 | 18:12
  En Comú-Podem, la "Marca Blanca" del PSC/PSOE.
  AQUÍ UN IDIOTA QUE RESPON AL LLEST DE LA CLASSE... Febrer 23, 2021 | 18:13
  El règim del 78 no existeix com no van existir els GAL, el cop d'estat del 23-F, com no existeix la repressió, la tortura i l'assassinat d'estat, com no existeix la corrupció del PP i PSOE, com no existeix el fugado Rei emérito, com no existeixn els homenatges a la División Azul, ni existeix VOX i la Falange, ni van existin 40 anys de franquisme...
  fat boy Febrer 23, 2021 | 19:26
  Ha, ha. Pero els ho han demanat amb un flabiol sonant o sense?.

Nou comentari