La Comissió de Venècia assenyala Espanya pel “potencial repressiu” de la llei mordassa

L'organització demana revisar les altes penes i el poder de la policia

La Comissió de Venècia ha reclamat a Espanya una reforma de la ‘llei mordassa’ pel seu “potencial repressiu”. L’organització vinculada al Consell d’Europa ha demanat aquest dilluns que es revisin les altes penes que estableix la llei de seguretat ciutadana del 2015, així com les multes “excessives” que preveuen. “Les multes poden tenir un efecte dissuasiu en la llibertat d’expressió”, apunta. La Comissió de Venècia també insta el Congrés dels Diputats, que actualment estudia la reforma, a detallar millor els poders dels cossos policials i a “reforçar” els mecanismes de control de la seva acció. “Hi ha disposicions de caràcter indefinit que donen a la policia amplis poders, però que no indiquen en quines situacions es poden fer servir”, critica

D’altra banda, la Comissió de Venècia considera que la llei espanyola hauria de tolerar les manifestacions espontànies “tret que hi hagi un risc constatable de desordres substancials” i que, en cap cas, hauria de multar els organitzadors o promotors per no haver-les notificat. A més, demana més garanties d’un judici just per aquelles persones imputades amb la llei de seguretat ciutadana. “La presumpció de la veracitat dels informes de la policia, l’aplicació immediata de dures multes i la manca de dret a l’assessorament jurídic debiliten la posició dels acusats respecte a l’Estat”, avisa la Comissió de Venècia.

La Comissió de Venècia

La Comissió de Venècia és l’òrgan consultiu del Consell d’Europa que s’encarrega de les qüestions constitucionals. La seva funció és proporcionar assistència legal als estats membre i garantir que les seves estructures legals i institucionals estan en línia amb els estàndards de la UE. Per això, elabora informes a petició dels estats membre, el Consell d’Europa i organismes internacionals. Està formada pels 47 estats membres que constitueixen el Consell d’Europa i 14 països més; els Estats Units, Israel, Mèxic, Perú, Xile, Brasil, Costa Rica, Algèria, Marroc, Tunísia, Kazakhstan, Kirguizistan, Corea i Kosovo.

Comentaris

  Gloria 23/03/2021 7:44 am
  Escanya Rusia,La Xina Corea del Nord ,països dictadors i mafiosos
  Gonzalo 23/03/2021 2:17 am
  la Comisión de Venecia del Consejo de Europa establece claramente que no es posible, es decir es ilegal, convocar un referéndum en supuestos no permitidos por la Constitución del país en el que se celebre.
  11
  43
  Respon
   Que cojones sabrá el burro (Gonzalo) de flores... 23/03/2021 10:52 am
   ...si nunca a sido mariposa... o si.
   Tantarantana 23/03/2021 10:21 am
   Que coño sabran los burros del chocolate.
  Ramon 22/03/2021 10:32 pm
  Per què en dieu "llei mordassa"? Per què ni tan sols hi poseu cometes? Sembleu TV3!
  Octubrista 22/03/2021 9:21 pm
  El que els digui la Comissió de Venècia, s'ho passaran pels ous. Mentre el BCE els vagi comprant els bons-deixalla que emeten, s'aniran repartint els calers i augmentant el deute. Al final diran "no paguem" com ho han fet 21 cops. Ja cal que cardem el camp abans que això passi.
  Realitat 22/03/2021 8:01 pm
  Es la mateixa comissio que diu que no es pot aplicar el referendum en el cas de Catalunya. "Y ahí lo dejo"

Nou comentari