El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’1×1 del debat de La Sexta
  • CA

Carlos Carrizosa: Previsible

El candidat de Ciutadans s’entrena tant que debat amb rutina. La previsibilitat de les seves intervencions no l’ajuden a millorar la seva imatge de candidat però resulta fiable. No falla. Els conceptes “xiringuito” o “desmanes” són una marca de la casa que sinó se senten es troben a faltar. El seu argumentari repetitiu, però, caricaturitza la seva figura. En un debat es pot fer de tot, menys ser previsible. Limitat. 

Laura Borràs: Tàctica

La candidata de JxCAT ha fet un debat sense riscos. Quan se li ha complicat per la pressió de Carrizosa ha fet veure que el tècnic de so li ha abaixat el volum. Ha aguantat amb estoicisme i ironia les envestides dels contraris. De fet, de tots. Ha estat destacable l’enganxada amb Àngels Chacón i com ha jugat el gat i a la rata quan li preguntaven per la DUI. Ha buscat el tacticisme però sense alegria tot i la tensió del debat. Confia massa en el seu ego, que ha treballat amb traça, i fins i tot, ha parlat del seu marit, cirurgià. Amatent. 

Pere Aragonès: Connectat

El candidat d’ERC ha tingut més gosadia que en els altres debats. Se l’ha vist més còmode i, sovint, ha rigut. La rigidesa, però, dels seus spin-doctors per mostrar-lo com un gestor acurat i un perfecte president d’AMPA, li retallen frescura i espontaneïtat i això vol dir, magnetisme polític. Ha estat graciós quan Garriga li ha dit “terrorista” ben alt quan creia que li havia dit “animal”. Estable i concentrat, potser massa. 

Salvador Illa: Entrebancat

El candidat del PSC no ha tingut una bona nit. Ha jugat un partit amb sospita de dopping. La tossuderia de la PCR ha marcat el debat de bon inici. Illa no ha aprofitat com altres vegades la seva condició de favorit i el posat presidenciable. La seva oferta electoral s’ha vist repetitiva i ensopida. Ha decidit anar a buscar l’empat, però si jugues a casa -una televisió amb el seu públic potencial- és perdre. Discret i defensiu. 

Jessica Albiach: Socorrista

El paper de la candidata dels Comuns ha estat de socorrista. Ha sortit al salvar Illa quan els debatents el collaven per la PCR. També ha sortit al rescat d’Aragonès oferint pau d’esquerres quan Borràs li buscava les pessigolles amb el fantasma del tripartit. Solvent i estable, Albiach comença a semblar un perfil del motlle d’ICV. 

Laia Estrada: Engrescada

La CUP ha canviat la debatent. La cap de files, Dolors Sabater, va ser un desastre al debat de TV3 i els cupaires seran assemblearis però no ximples. Així que el politburó ha enviat un dels seus diamants territorials, Laia Estrada, la candidata per Tarragona. Desacomplexada i feinera ha anat sense por a la batussa i ha mantingut dos intensos teva-meva amb Garriga i Fernández.

Alejandro Fernández: Endollat 

El cap de files del PP va guanyar el primer debat i ha continuat la seva fórmula. Se n’ha tornat a sortir. Ha fet callar Garriga i el més interessant ha fet que la moderadora li digués al de Vox que fes el favor de “no cridar”. S’ha encarat amb tothom sense esborrar el somriure i ha tingut la gràcia de posar el fre quan podia haver caigut en la paròdia. Segur de si mateix ha jugat a ser rebel i graciós a l’hora. 

Àngels Chacón: Hàbil

La candidata del PDeCAT ha sortit al debat a vendre el seu programa. S’ha encarat amb qui ha convingut. Ni un paper ni un bolígraf i ha estat l’única que ha utilitzat el català pel minut d’or. Solvent i entregada a la causa d’un partit que és al límit d’entrar al Parlament segons les enquestes. Qui no arrisca no pisca. S’ha de reconèixer que Chacón té la gràcia de fer com si ella no hagués estat al Govern

Ignacio Garriga: Assetjat

El candidat de Vox ha perdut els papers i ha cridat. Ana Pastor l’ha renyat. No ha tingut valor d’aguantar Estrada i s’ha vist superadíssim per l’atac de Fernández, Aragonès i Borràs. Fins i tot, avui Albiach ha entrat a la batussa, cosa que fins ara ha evitat. La feblesa del candidat s’ha descarnat en el debat d’avui. 

Ana Pastor: Decisiva

La periodista, a qui ningú li ha controlat el temps d’intervenció, ha aguantat bé la tensio del debat i ha tallat quan ha convingut. Ha aplicat la llei de l’avantatge però també ha aturat el joc. Còmode i encantada. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 12, 2021 | 09:57
    Doctor Strangelove febrer 12, 2021 | 09:57
    Per mi va tornar a guanyar en Garriga, i sí als intransigents se'ls hi ha de dir la veritat a crits, com a les mules, car si no és així no ho entenen. Els feixistes són ells, i sobretot personatges com el que va portar la CUP, sense cap mena de formació i només intoxicant a gent feble de ment. Feixista era l'avi del baturrito o el del batxiller de Waterloo, però la majoria de gent de VOX , és gent que n'està farta d'aquest sistema ple de voltors que només pensen en la ronya que quedarà de la nostra societat quan acabin amb la seva "feina". Son els que sofreixen la intransigència d'aquests "antifeixistes" que ho són més que els herois de la "división azul" (almenys aquests tenien els pebrots de lluitar de veritat contra el comunisme). En fi, el dia 15 en parlem, però tota aquesta xacra que ens mana se'ls haurà de menjar amb "potatos"! Doc.
    13
    Icona de dislike al comentari de: Doctor Strangelove a febrer 12, 2021 | 09:57 12
    Respon
  2. Icona del comentari de: El cit campejador a febrer 12, 2021 | 13:08
    El cit campejador febrer 12, 2021 | 13:08
    Va guanyar Illa, sense cap dubte. Un 10 pel cap de campanya del PSC. Tenir a 8 contra 1 deixa ben clar qui és l'aspirant i qui va al darrera... I la frase "la foto de Colon de l'independentisme" no pot ser més exacta. És cert que a aquest periodista se li ve el llautó però no pasa res. Tota Catalunya va veure qui vol confrontació i qui vol treure Catalunya endavant...
    35
    Icona de dislike al comentari de: El cit campejador a febrer 12, 2021 | 13:08 43
    Respon

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa