El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Proposen jutjar Reguant per no respondre a Vox al judici de l’1-O
  • CA

La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha confirmat aquest dilluns que un jutjat de Madrid ha proposat al Tribunal Suprem que sigui jutjada per haver-se negat a respondre a les preguntes de Vox en el judici del l’1-O. Així ho ha afirmat en una entrevista al Cafè d’Idees de La 2 i Ràdio 4. Ha dit que aquesta notificació la va rebre fa uns dies, però ha afirmat que seguirà defensant el seu dret a no respondre a l’extrema dreta. Així mateix, i segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la diputada ha afirmat que aquesta notificació no l’ha sorprès i que “entrava dins” de els seves “previsions”.

Així mateix, Reguant ha assegurat que a ella li podria passar el mateix que li ha passat al diputat de Podemos Alberto Rodríguez i que la justícia espanyola li prohibeixi tornar a ser escollida en unes eleccions. I també ha fet un paral·lelisme amb la situació que va haver de viure l’expresident de la Generalitat Quim Torra amb el seu escó al Parlament. Ha dit que es podria produir una situació en la qual la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, hagués de decidir si li retira l’acta de diputada, o que el mateix jutjat requereixi la retirada de l’escó. Per altra banda, la diputada de la CUP ha lamentat que la “ingerència” de Vox al judici del Procés va fer “virar encara més” un jutjat que ja s’ubica a la dreta.

Alberto Rodríguez va decidir aquest cap de setmana donar-se de baixa de Podem després que el partit decidís fer-se enrere i no presentar una querella contra la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, per haver-li retirat l’escó a la cambra baixa. Pel que fa a la querella anunciada contra Batet per presumpta prevaricació, Rodríguez va dir que “és una qüestió que està estudiant l’equip jurídic d’advocats” i va garantir que defensarà el seu escó fins al final, fins i tot als tribunals europeus: “Aniré a Estrasburg sense cap tipus de rubor”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luna Barceló a octubre 25, 2021 | 11:48
    Luna Barceló octubre 25, 2021 | 11:48
    Els presumptament acusats d'un delicte tenen DRETS Article 118 de la Llei d'enjudiciament criminal: g) Dret a guardar silenci i a no prestar declaració si no desitja fer-ho, i a no contestar a alguna o algunes de las preguntes que se li formulin. h) Dret a no declarar contra sí mateix i a no confessar-se culpable. A España l 'ordre en el que es practica l'interrogatori en el judici oral: Primer se interroga al acusat o acusada. I només després s'interroga als testimonis. Lleig molt lleig! Per tant difícilment és un dret de l'acusat o acusada perquè ha de prendre una decisió a cegues. O sigui que es passen pel folre el Conveni del Tribunal Europeu Drets Humans, la Constitució i l'article 118 de Llecrim. La Presidència del Tribunal els ha d'informar: “pot vostè declarar o no declarar. Pel fet de no contestar no patirà cap prejudici. Vostè pot contestar a las preguntes que desitgi a unes sí, a altres no, actuant como consideri més oportú per a la seva millor defensa".
  2. Icona del comentari de: Boletaire a octubre 25, 2021 | 12:10
    Boletaire octubre 25, 2021 | 12:10
    Pais de misèria.
  3. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a octubre 25, 2021 | 12:15
    L'OBSERVADOR ASTORAT octubre 25, 2021 | 12:15
    Segueix en marxa el Cop d'Estat del "Sistema Judicial" del Deep State Ñ-Règim del 78 (Borbònic Franquista 2.0). Davant de la indiferència o col.laboració del PSOE-Podemos, i altres institucions-organismes "suposadament" progressistes". Martin Niemöller: "Primero vinieron a buscar a los comunistas y no dije nada porque yo no era comunista / Luego vinieron por los judíos y no dije nada porque yo no era judío / Luego vinieron por los sindicalistas y no dije nada porque yo no era sindicalista / Luego vinieron por los católicos y no dije nada porque yo era protestante / Luego vinieron por mí pero, para entonces, ya no quedaba nadie que dijera nada"/...................................................
  4. Icona del comentari de: en fi a octubre 25, 2021 | 12:55
    en fi octubre 25, 2021 | 12:55
    i si al final és jutjada, d'una manera o altre, respondrà a vox
  5. Icona del comentari de: Pepista a octubre 25, 2021 | 13:51
    Pepista octubre 25, 2021 | 13:51
    Els/les jutges fatxistes fan el que volen. A que ens recorda?
  6. Icona del comentari de: JordiP a octubre 25, 2021 | 16:27
    JordiP octubre 25, 2021 | 16:27
    Ai, Lali, on eres quan el TC expulsava en Torra? No et vam veure fer ni una sola ganyota. A poc a poc, el tsunami Marchena us anirà fent fora a tots els que li agradeu.
  7. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 25, 2021 | 16:44
    Doctor Strangelove octubre 25, 2021 | 16:44
    A mi em fa por aquesta senyora! Doc.
  8. Icona del comentari de: Quitos a octubre 25, 2021 | 22:11
    Quitos octubre 25, 2021 | 22:11
    Como bien dice arriba "Observador astorat", reescribiendo las palabras de Martin Niemöller, se ha estado tolerando el franquismo de los magistrados, mirando a otra parte pensando q sólo atacarían el independentismo... Q cruel justicia poética ver al sr. Errejón quejarse amargamente d la persecución a Alberto Rodríguez cuando no hace tanto decía q lo d Quim Torra le caía lejos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa