El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La jutgessa suspèn les declaracions del cas Bombers
  • CA

La titular del jutjat d’instrucció 14 de Barcelona ha decidit ara per ara suspendre les declaracions previstes en el cas Bombers que investiga un presumpte frau i corrupció en els contractes de manteniment dels vehicles del cos. Un cas obert per una informació reservada del departament d’Interior, a l’època del conseller Miquel Sàmper, que va destapar aquest EL MÓN el passat novembre.

La jutgessa havia obert diligències amb secret arran de la denúncia que va formular la fiscalia anticorrupció, que després d’analitzar la documentació aportada pel departament va decidir reclamar la investigació de diverses persones vinculades amb el cos de Bombers.

La causa, que està oberta pels delictes de corrupció, malversació, prevaricació i falsificació de document públic. De moment, hi consten 7 persones en qualitat d’investigades que havien de començar a declarar aquest divendres 28 de gener. Entre elles, hi havia citat per a divendres l’actual director de Prevenció i Extinció d’Incendis, Joan Delort, tot i que no va ser nomenat fins el passat 9 de juny, posteriorment fins i tot a la investigació interna ordenada per Sàmper i quan el cas ja estava a la fiscalia i en mans dels Mossos. Ara s’han suspès les citacions i encara no hi ha una data fixada.

El Departament d’Interior es va comprometre aquest diumenge a actuar “amb total transparència” pel que fa al investigació oberta al voltant dels contractes de manteniment dels camions dels Bombers de la Generalitat, que va destapar EL MÓN al novembre. Interior va defensar en un comunicat que de moment “no hi ha cap indici que algun funcionari s’hagi beneficiat econòmicament ni que hagi maniobrat per afavorir l’empresa Iturri,SA”. De fet, és l’empresa que facturava el manteniment dels vehicles. Per aclarir l’assumpte, el departament explica que està facilitant tota la informació al jutjat sobre els expedient de contractació que estan relacionats amb l’empresa.

L’equip de l’aleshores conseller Sàmper va detectar senyals d’enginyeria comptable per cobrar feines que no havien quedat cobertes per la licitació. L’equip de l’anterior conseller va trobar el que semblaven “evidents irregularitats” en la contractació, la prestació del servei, l’execució i el pagament i el cas va arribar a la Fiscalia Anticorrupció de l’Audiència Nacional. El cas va obligar l’actual conseller Joan Ignasi Elena a introduir canvis en el sistema de contractació, com va explicar aquest diari l’endemà de destapar els fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa