Junts presenta més de 500 esmenes parcials als pressupostos de Sánchez

Junts per Catalunya ha registrat aquest divendres més de 500 esmenes parcials als pressupostos generals de l’Estat per al 2022. Segons ha informat el partit, una part important de les esmenes a l’articulat i les seccions dels comptes reclamen traspassos a la Generalitat, com Rodalies o l’aeroport del Prat, així com la cogestió dels fons europeus. Pel que fa a traspassos, JxCat demana la “transferència integral” de Rodalies així com la gestió “íntegra i titularitat dels ports estatals situats a Catalunya i tots els aeroports”. També demana la cessió de la titularitat d’hospitals i centres d’atenció primària en mans de l’Estat així com la xarxa de carreteres.

Junts, a més, afegeix als comptes públics una disposició addicional per garantir el seguiment de l’execució de la inversió prevista a Catalunya perquè tot l’import pressupostat que no s’hagi executat es transfereixi a la Generalitat. La protecció del català també centra una part de les esmenes amb la petició que es garanteixi el seu ús en la Justícia, una dotació de 3 milions per a l’Institut Ramon Llull o 20 MEUR per a donar suport a la producció audiovisual en català.

Una altra esmena fa referència a la comissaria de Via Laietana, que demana que sigui propietat de la Generalitat i es rehabiliti com a memorial contra el franquisme. Altres esmenes reclamen la gestió de beques o l’impuls del corredor mediterrani.

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va anunciar ara fa una setmana la presentació d’una esmena a la totalitat poc després que també ho anunciés la CUP. En aquella compareixença davant els mitjans de comunicació, la portaveu de Junts va dir que ERC és “catalanista” enlloc de referir-se a la formació republicana com independentista i els va instar a sumar-se a l’esmena a la totalitat i fer pinya a Madrid. ERC, però, va donar llum verda a la tramitació dels comptes.

Comentaris

  BEN FET Novembre 05, 2021 | 15:59
  Què deia què aquell Rufián, del twiter? ERC, bocamolls.
  roc Novembre 05, 2021 | 17:16
  molt bé
  Aigualit Novembre 05, 2021 | 17:18
  Aeroport i rodalies en mans dels lazis = kaos

Nou comentari