El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP presenta finalment una esmena a la totalitat dels pressupostos
  • CA

La CUP presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat 2022. L’Agència Catalana de Notícies assegura que aquest partit portarà un text alternatiu al Congrés dels Diputats on inclou el referèndum, l’amnistia i les polítiques del repartiment de la riquesa. Els cupaires havien anunciat aquest dijous que no presentarien cap esmena a la totalitat sobre els pressupostos. Tot i això, han canviat d’opinió un dia abans que finalitzi el termini per presentar esmenes. Els cupaires asseguren que aquesta decisió és fruit de la desconfiança sobre ERC i Junts en l’elaboració dels pressupostos.

La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, explica que “no sabem en quins termes estan negociant amb elements de vital importància per al nostre país“. La diputada es refereix d’aquesta manera a aspectes com la Llei Audiovisual o la Llei d’Habitatge. A més, els cupaires consideren que els pressupostos no responen a objectius de repartiment de la riquesa ni suposen un impuls democràtic que permeti el referèndum o una llei d’amnistia.

Mireia Vehí ha qualificat d’impossible la negociació amb el govern espanyol, davant la negativa de l’executiu a acceptar el dret d’autodeterminació i a desplegar polítiques d’esquerres. La portaveu de la CUP considera que la gestió de Sánchez està sent favorable per a l’oposició: “Quan l’esquerra no fa la seva feina, abona el camí a l’extrema dreta“.

Els cupaires s’uneixen a la llarga llista de partits que presentaran una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat, de la qual formen part el Partit Popular, Vox i Ciutadans entre d’altres. Junts per Catalunya i Esquerra Republicana estan valorant presentar també les seves esmenes si no detecten que el govern espanyol respongui satisfactòriament a les seves demandes. El termini per registrar els textos alternatius als pressupostos acaba aquest divendres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa