El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous les esmenes a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), de manera que la cambra baixa ha donat llum verda a la tramitació parlamentària dels comptes proposats pel govern espanyol. Havien presentat esmenes a la totalitat els següents grups parlamentaris: PP, Vox, Cs, Junts, CUP, Fòrum Astúries i Coalición Canaria. Però PSOE, Podem, ERC, PDeCAT, PNB, EH Bildu o Més País han permès que la cambra baixa els tiri endavant. D’aquesta manera, l’executiu de Pedro Sánchez ha passat la primera fase necessària perquè els pressupostos espanyols siguin una realitat. La seva tramitació depenia dels vots d’Esquerra Republicana, que els ha condicionat una nova llei de l’audiovisual que protegeixi el català.

Ara cal debatre els comptes en comissió, i els grups podran fer esmenes parcials. El primer pas serà la Comissió de Pressupostos, que té fins al 12 de novembre per aprovar un informe. Més tard, aquesta mateixa comissió debatrà l’informe i les esmenes als articles i elaborarà un dictamen abans del 19 de novembre, que arribarà al Ple del Congrés dels Diputats entre el 22 i el 25 de novembre. Llavors els ministres presentaran les seves partides i es debatran les esmenes a l’articulat i les seccions que fins llavors no s’hagin incorporat.

Quan acabi aquest debat, la cambra baixa votarà secció per secció. El cas és que si algun dels punts cau per majoria simple, cauen tots els pressupostos. I si tots els punts aconsegueixen els vots favorables de la cambra, els comptes queden aprovats i passen al Senat. De totes maneres, l’última paraula la té el Congrés dels Diputats, perquè el Senat ha de votar si vol fer alguna modificació, però en cas que es proposi algun canvi, la cambra baixa pot votar si accepta el canvi o si el deixa tal i com va sortir d’aquell parlament.

Comentaris

  Donec Perficiam Novembre 04, 2021 | 13:32
  Quina vergonya pels catalans. Seguim sotmesos al marit maltractador, mentider i venjatiu que ens escanya sempre que pot per pur plaer i crueltat. Escanyats politicament, econòmicament, judicialment, psicològicament i físicament. Vaig a vomitar. Per quan la DUI?
  Maria Novembre 04, 2021 | 13:54
  ER altra vegada s'abaixa els pantalons a canvi de res. Enhorabona a tots els que els heu votat!. Potser és que ja no en porteu de pantalons, preventivament, i ja no us n'adoneu de quan us la tornen a fotre? O és que us agrada fer el ridícul?
  Porcs traïdors Novembre 04, 2021 | 15:00
  Que be, ara ja respiren teanquils els aparells dels partits. Sou assegurat. Quina vergonya
  Molt be Novembre 04, 2021 | 20:39
  Acabo de contratar HBO y NETFLIX... Para ver en catalán la nueva serie "Rufianes y Catetos"....

Nou comentari