El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts i la PAH acosten postures i desbloquegen la llei antidesnonaments
  • CA

La nova llei d’habitatge catalana ha tingut molts entrebancs, però finalment Esquerra Republicana, Junts, la CUP i els Comuns s’han posat d’acord amb un primer esborrany. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies, s’ha tancat la ponència on es negociava i ara es passarà a la comissió parlamentària, on es perfeccionarà l’esborrany previsiblement al febrer. Si aquesta aconsegueix acordar el text, es portarà al ple del Parlament, que la votarà per aprovar-la o rebutjar-la.

El text acordat aquest dijous ha aconseguit que les formacions i la plataforma d’afectats per la hipoteca vegin satisfetes les seves condicions per negociar. Destaca l’aprovació de JxCAT, que exigia una compensació pels propietaris, definir de forma concreta què és un gran tenidor i limitar els requisits per accedir al lloguer social. De fet, va ser Junts qui un mes abans de la data d’aprovació prevista d’una nova proposició de llei en aquest sentit va presentar set esmenes que, a parer dels col·lectius antidesnonaments, “debilitaven” els lloguers socials. Aquestes esmenes van reduir la majoria parlamentària i el tràmit va quedar bloquejat.

Ara cal esperar a veure com es posicionen els socialistes, que en declaracions a El Periódico han assegurat que el text redactat “s’apropa molt” a algunes esmenes del seu propi partit i són favorables a algunes iniciatives socials en torn a l’habitatge.

Es tracta de la segona vegada que s’intenta acordar una norma per aturar els desnonaments. El Tribunal Constitucional va anul·lar per unanimitat el primer intent del Govern, un decret llei de mesures urgents impulsat ara fa un any, en considerar que devia ser una llei i no un decret. El text censurat pel constitucional després de rebre un recurs del PP, obligava els grans tenidors a oferir un lloguer social i assequible a les persones que ocupaven pisos per la seva situació de vulnerabilitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 20, 2022 | 12:58
    Pere LLimonera i Citronell gener 20, 2022 | 12:58
    Qué desidia. No existís los lazinazis, sólo existo yo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa