Investiguen Salvador Illa per la compra de mascaretes defectuoses

L'aleshores ministre de Sanitat va demanar que es retirés un lot de protecció de mascaretes FFP2 d’un proveïdor xinès que ja s'havia distribuït a les autonomies

El Jutjat d’Instrucció número 14 de Madrid ha obert diligències contra Salvador Illa, líder del PSC i prèviament ministre de Sanitat del govern de Pedro Sánchez, per un presumpte delicte contra la salut dels treballadors pel cas de les mascaretes defectuoses que va comprar en els primers mesos de la pandèmia, concretament el 17 de març del 2020. En adonar-se que les mascaretes no estaven correctament homologades, Illa va demanar que es retirés un lot de protecció de mascaretes FFP2 d’un proveïdor de la Xina que ja s’havia distribuït a les autonomies. A Catalunya es van haver de retirar gairebé mig milió de mascaretes per l’error en un moment en què faltaven recursos als hospitals.

L’Institut de Seguretat i Higiene en el Treball va confirmar que un dels lots era defectuós, però Illa es va espolsar la responsabilitat assegurant que el proveïdor estava autoritzat i complia tots els requisits establerts per Sanitat. Ara, l’acta del jutjat d’instrucció número 14 de Madrid trasllada aquesta obertura de diligències al ministeri fiscal, que haurà de pronunciar-se sobre si el jutjat d’instrucció és competent per investigar o la causa s’hauria de traslladar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la condició d’aforat de Salvador Illa, líder de l’oposició al Parlament de Catalunya. En el cas que el ministeri fiscal estimi que el jutjat d’instrucció és competent per investigar, aquest haurà d’informar de l’admissió a tràmit de la querella, segons recull l’acta que s’ha fet pública aquest dijous.

El jutjat d’instrucció madrileny obre diligències responent així a una querella que la Conferència Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) va elevar al Tribunal Suprem (TS). Ara, un any i mig després del moment en què el govern espanyol va haver de retirar el lot defectuós en plena primera onada, s’ha posat en marxa la investigació en aquest jutjat de Madrid.

Comentaris

  Martí 09/09/2021 5:51 pm
  Ho sabia! és un delinquent. I no es es la unica cosa que haurien d'investigar d'aquest terrorista sanitari
  Josep 09/09/2021 6:35 pm
  garrot i pinso pels porcs
  Tano 09/09/2021 6:57 pm
  Per fiar-s'en d'aquest suciolisto.
  Gerard de sarria 09/09/2021 7:13 pm
  Per careta dura la que tens tu i el 99 per cent dels teus. Especialment la Granados i rl Pedret. Quina vergonya. Amb aquest cognom
   Comun's,crostadrégimen78 10/09/2021 11:21 am
   Illa illa illa...una mascarilla...inutILLA psoerata. Vividor i poca-solta.
  RAMON A 09/09/2021 7:50 pm
  Sort que es un gobern alternatiu
  Català 10/09/2021 3:50 am
  Doncs mireu és tan ruc, el noi, que pot ser que li hagin encolomat mercaderia avariada. Peró cal que pagui laseva incompetència.
  Català 10/09/2021 3:50 am
  Doncs mireu és tan ruc, el noi, que pot ser que li hagin encolomat mercaderia avariada. Peró cal que pagui laseva incompetència.
  ave-maría 10/09/2021 12:27 pm
  Es evident que el fotre fora d'allà per incompetent, que ja es dir tractant-se dels "muermos" de la "capital dels sanguijuelas"

Nou comentari