Urkullu demana “més autocrítica” a l’esquerra abertzale

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha assegurat aquest dimarts que a l’esquerra abertzale li cal fer “més autocrítica“. Així s’ha manifestat el líder del Partit Nacionalista Basc (PNB) després que aquest dilluns el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, digués que les víctimes d’ETA no mereixien patir tan dolor i, d’aquesta manera, demanés perdó. Per a Urkullu, aquest perdó no ha estat prou explícit.

Així s’ha expressat aquest dimarts en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, en la qual sí que ha valorat que en aquest gest de l’esquerra abertzale hi va haver “empatia“, per la qual cosa ho valora “positivament“. Ara bé, ha demanat que es faci un “exercici de realisme” i adonar-se que la declaració d’aquest dilluns “no va ser gaire extraordinària” perquè “fa tres anys i mig ETA es pronunciava en un comunicat en el qual es referia en els mateixos termes”.

Així mateix, Urkullu ha assenyalat que en el comunicat d’aquest dilluns va faltar un argumentari més explícit en el qual es digués que mai no s’hauria d’haver apostat per la via violenta. Sí que ha reconegut que l’autocrítica ha de passar també pel mateix Estat espanyol, i que s’exigeixin “responsabilitats penals” pel terrorisme d’Estat que es va viure a Euskadi.

Catalunya

Urkullu ha rebutjat opinar sobre la tardor catalana del 2017, però sí que ha celebrat els “passos” que s’estan donant a dia d’avui des del Govern per tal de solucionar el conflicte polític amb Espanya. “Són les institucions catalanes les que han de dirigir tot aquest procés”, ha manifestat, a més de celebrar que s’hagi obert una via de diàleg amb l’Estat espanyol. Sí que ha demanat que els jutges espanyols, com Pablo Llarena, deixin de posar pedres a la sabata i deixin de perseguir polítics exiliats, com el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont.

Comentaris

  martí Octubre 19, 2021 | 11:14
  que imbecil que és
  Ricard Octubre 19, 2021 | 11:29
  Els bascos tenen les penques de no diferenciar els atempats a Catalunya de la resta del món. Els bascos van actuar a Catalunya com si fossim Castella. I s'han quedat tan panxos.
   Gonzalo Octubre 19, 2021 | 14:23
   Que os creéis, el ombligo del mundo? No lo sois. Solo sois unas molestas almorranas.
  A l'aguait Octubre 19, 2021 | 12:16
  Aquest xicot té por de que tibant el fil surtin coses que facin esverar lo que ja està arraconat.
  el verdugo del Cid Octubre 19, 2021 | 12:58
  Més autocrítica? Sí, podria dir el que els que creiem en la llibertat dels pobles creiem, però és tan incorrecte políticament que no el culpo per callar-s'ho: "ETA va ser un fracàs perquè encara som uns 'epaÑós de mierda' ". Un terrorista és un criminal assassí quan no aconsegueix la llibertat del seu poble i un guerrer heroi si la guanya. Aquesta és la crua realitat, i més tenint al davant una xusma vomitiva com ho són els "españoles todos"; la resta són pútrids bonismes que tan sols duent a la esclavitud dels pobles. I suportar ser esclau d'espaÑa sense rebel·lar-s'hi *al preu que sigui* és com per fer-s'ho mirar!
   Anònim Octubre 19, 2021 | 18:05
   Es verdad,te crees un verdugo,pero lo que eres es un puto enfermo,buscate un psiquiatra,pero de pago.
  uno que vive en Tabarnia Octubre 19, 2021 | 13:03
  parla un membre de un partit el cual va tenir a veure amb la creacio d,ETA, cinisme pur i dur
  federalista Octubre 19, 2021 | 13:18
  verdugo els teus comentaris poden ser constitutius de delit, per tant si segueixes fent apologia del terrorisme, em veure en la obligacio de denunciar-te davant la justicia, i acabaras com el el teu anyorat xirinacs a la preso,si aquel que va dir que era amic d'eta i despres si tenim sort, a lo millor fas com ell i te'n vas a un bosc i et llevas la teua miserable i execrable vida que portes, la humanitat guanyara molt, un nazi malparit menys i a tu no t'enyorara verdugo ni la teua santa mare, perque tu ets un fill de puta pero ta mare a lo millor era una santa hahaha de res i jo donant idees, hahahahahahahahahahahahahaha.
   Ricard Octubre 19, 2021 | 15:04
   L'habitual covardia d'un castellà. El fons no importa. El que importa és castigar el dissident. Fàstic fa.
  federalista Octubre 19, 2021 | 13:18
  verdugo del cid els teus comentaris poden ser constitutius de delit, per tant si segueixes fent apologia del terrorisme, em veure en la obligacio de denunciar-te davant la justicia, i acabaras com el el teu anyorat xirinacs a la preso,si aquel que va dir que era amic d'eta i despres si tenim sort, a lo millor fas com ell i te'n vas a un bosc i et llevas la teua miserable i execrable vida que portes, la humanitat guanyara molt, un nazi malparit menys i a tu no t'enyorara verdugo ni la teua santa mare, perque tu ets un fill de puta pero ta mare a lo millor era una santa hahaha de res i jo donant idees, hahahahahahahahahahahahahaha.
  federalista Octubre 19, 2021 | 13:56
  a veure verdugo del cid em veure en l'obligacio, si segueixes per aquest cami de denunciar-te davant la justicia per fer apologia del terrorisme, com el teu idol crec el xirinacs aquell que va dir ser amic d'eta i va acabar a preso, com tu si segueixes pel mateix cami, i amb sort despres pots fer com ell, i te'n vas a un bosc i acabas amb la teua miserable vida de m que portes, es un desig eh, hahahaha, el mon no perderia res la escoria no importa i n'habria un fill de menys, ho dic perque tu ets un fill de puta pero ta mare a lo millor era una santa de res, i fes-me cas home segueix els pasos del xirinacs en tot eh hahahahahahahahahahha.
  Guaita-que-fan-ara Octubre 19, 2021 | 18:18
  Per lo que es veu ara hi han "federalistes" de vox. La vida te da sorpresas......sorpresas te da la vida......
  Layetana Octubre 19, 2021 | 19:09
  Venga, que hay que negociar los presupuestos y hay que colocarse en buena posición con el Gobierno español.

Nou comentari