El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme reacciona amb escepticisme a l’espionatge a Sánchez
  • CA

L’independentisme ha reaccionat amb escepticisme i desconfiança a l’anunci de la Moncloa denunciant l’espionatge dels mòbils de Pedro Sánchez i de Margarita Robles amb Pegasus a mitjans del 2021. El president català a l’exili, Carles Puigdemont, ha estat dels primers a reaccionar i ha retret a la Moncloa que hagi esperat a veure’s esquitxada pel cas Pegasus “per considerar que és un assumpte d’extrema gravetat i investigar-ho“. Puigdemont també ha criticat les dues vares de mesura del govern espanyol. “Quan ho denunciàvem els catalans no mereixíem tanta consideració”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha criticat la Moncloa per haver-se posat de perfil les últimes dues setmanes. “Quan l’espionatge massiu és contra les institucions catalanes i l’independentisme, silenci i excuses. Avui, tot són presses. Cal assumir responsabilitats ja”, ha exigit. “Continua sent urgent una investigació a fons amb una supervisió independent i l’assumpció de responsabilitats. El govern espanyol va tard”.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reclamat no desviar l’atenció de “l’espionatge massiu i il·legal sobre tot el moviment independentista” i ha exigit al govern espanyol que “lluny de possibles coartades”, el que ha de fer és assumir “responsabilitats polítiques”. Una interpretació similar ha fet l’encara secretari general de Junts, Jordi Sànchez: “Que Sánchez hagi estat espiat no treu cap motiu per seguir pensant que les clavegueres de l’estat espanyol es troben darrera del Catalangate. En tot cas, avui queda certificat l’espionatge contra l’independentisme“.

ERC i la CUP, molt escèptics

Per la seva banda, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha posat en dubte les acusacions del govern espanyol. “La Moncloa diu que la Moncloa ha estat espiada per la Monlcoa amb Pegasus que té la Moncloa. Ara, les responsabilitats polítiques no les prendrà la Moncloa”, ha dit amb ironia. El diputat de la CUP al Congrés Albert Botran també s’ha mostrat molt escèptic. “Cortina de fum per convertir botxins en víctimes? Desviar l’atenció cap a l’estranger? O bé el mateix CNI espiant “per la unitat d’Espanya”? En qualsevol cas: cal una comissió d’investigació urgent per esclarir tots els fets”.

El portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha optat per publicar el famós vídeo de la comissió parlamentària del cas Kitchen on l’ex-número dos de la Policia Nacional, Eugenio del Pino, reconeix que ho faria “tot” per Espanya. Quan el republicà li va demanar que especifiqués, Del Pino va afegir que “tot és tot”.

L’espionatge a Sánchez, en mans de la justícia

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha avançat aquest dilluns que el govern espanyol ha posat en mans de la justícia l’espionatge dels mòbils de Sánchez i Robles, que haurien estat infectats en almenys tres ocasions entre el maig i el juny del 2021, just abans de l’aprovació dels indults als presos polítics. Bolaños ha assegurat que una verificació rutinària del Centre Criptològic Nacional (CCN) ha detectat les intrusions i ara faran una anàlisi de la resta de mòbils del govern per buscar rastres de Pegasus.

La Moncloa està convençuda que l’espionatge al president del govern i a la ministra de Defensa prové d’institucions “alienes” a l’estat. Bolaños ha reiterat que el CNI sempre actua sota autorització judicial i ha evitat donar més informació fins que la justícia iniciï la seva investigació de la denúncia presentada pels afectats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: rm a maig 02, 2022 | 11:32
    rm maig 02, 2022 | 11:32
    erñ botiflers
  2. Icona del comentari de: Menteixen a maig 02, 2022 | 11:57
    Menteixen maig 02, 2022 | 11:57
    Sànchez I la ministra I el Bolaños estan mentint, com ens en sortirem? Estem ben enganxats. IDEA, I si diem que ens han espiat també a nosaltres. Hem de culpar algú exterior a l',estat I al CNI. Puigdemont, que menteixen, no et deixis enredar
  3. Icona del comentari de: LUIS a maig 02, 2022 | 13:15
    LUIS maig 02, 2022 | 13:15
    La mejor prueba de la absurdez de esta reaccion infantil de los neofranquistas monclovitas, está en las declaraciones que esta mañana ha hecho el Señor Joaquin Leguina para Telemadrid, en esa mala imitación de Sant Jordi que hacen en los historicos calabozos de torturas policiales de la puerta del sol, todos los 2 de Mayo, mientras celebran la autonomía que tienen allá porque nosotros la pedimos antes que ellos que nunca la pidieron. Este señor, ha dicho, " a ver si con esta noticia, ( falsedad cocinada in extremis, para quitarse el muerto de encima, que descubre la farsa del regimen del 78), paran ya los ecos de las denuncias independentistas, que están saliendo incluso en diarios norteamericanos". Su falsa democracia se les derrumba. Ya no teneis solucion.
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 02, 2022 | 13:20
    Pere Llimonera i Citronell maig 02, 2022 | 13:20
    SÍ, 'my h0me', meter a mi Ejercito español, a la Patria inventadas y al Rey, al Papá y a la TIA... Estáis en los mundos de Tupi, la verdad... La España de sobres y comisiones no se explica que sin tanto de algo que supuestamente ha ocurrido, pero que de ser así, es lo mismo que hicieron los Partidos más populares y los cojos con otros Partidos que N0 lo son, y con la poblaci0n y con el espionaje de los chicos en patios de las Escuelas... Aquí hay un vergonzosa moral, la falta de conocimiento y la de criterio español terribles; o sino, ducha "mala Ley" y praxis judicial... Nuestro problema español principal es de complejines y estima, sublimados con xenofobia y supremacismo español... Nosotros somos una Mayoría social y política española con supremacía dentro y fuera de España una; una Mayoria española vociferante, quejica, estentórea, victimista, perdona, supremacista que está a la cabeza de la patología de España durante años y hoy ve que aún es así (por su culpa y verbia); y en España remotamente podemos sonar con ser la primera Impotencia y dirigir el Orden Mundial; quien quiera ya el Orden del mundialito Español dentro del país, y por eso -entre otras cosas- parte de las elites supremacistas de España se enfurruñan y deciden dar la espalda al resto del mundo. Provincianos como somos y de ínfulas imperialistas de España, gente que nos hemos venido a menos, porque una vez se hicieron las cosas mejor en el resto del mundo.... Un Mini-Cooper" del siglo pasado de color rojo y mas0n, pero N0 dudo de que si seguimos atacando a la Democracia plena organica y el Estado de Derecho, tendremos el mismo fin que otros estados de nuestro estilo costumaz...
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 02, 2022 | 13:27
    Gonzalo maig 02, 2022 | 13:27
    CoÑo, que los laZinaZis no os creeís nada de lo nuestro, ya lo sabemos. Pero nuestro Presi Sanchez ya lo dijo muy claro, Pagasus se encargó y compro en el extranjero para usarlo en parte del extranjero y Sanchez fue espiado en el extranjero, entonces dónde veís vuestro escepticismo y la mentida Zanahorios ?????????????????????
    • Icona del comentari de: GonÇal a maig 02, 2022 | 13:49
      GonÇal maig 02, 2022 | 13:49
      Escrius Ñ en majuscules pel teu complex d’inferioritat? L’estat feixista té el poder de manipular el programa Pegasus, els espionatges massius, la justicia, els medis, i tot el que els passi pels cap. Té sentit que desconfiem d’aquestes pantomimes que intenten tirar la pilota a fora. El fet que hagin espiat els pargueles del Sanches i la ministra no els exclou d’haver espiat indepes. Ara ja pots fotre el teu comentari d’ous ferrats i andapandachia, subnormal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa