El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa posa Catalunya com a exemple a no seguir
  • CA

El president del grup parlamentari del PSC i exministre de Sanitat, Salvador lla, ha demanat aquest dissabte als madrilenys que no permetin que s’imposi “la dinàmica de la crispació i la divisió” i ha dit que hi poden posar fi amb el seu vot el pròxim 4 de maig. “No deixeu que s’instal·lin falsos debats i la política de l’espectacle en el vostre dia a dia. El pitjor és que acaben paralitzant territoris amb enorme potencial”, ha assenyalat Illa des de Madrid, on ha participat en un acte electoral en suport al candidat socialista a la presidència de Comunitat, Ángel Gabilondo, al barri d’Aluche. “No perdeu ni un minut quan os facin escollir entre trinxeres, sé de què parlo, a Catalunya portem deu anys amb això”, ha afegit.

Segons Illa, es tracta “d’un cercle viciós que té un comportament molt pervers” i que és una resposta a quan un govern es queda “sense projectes i incapaç de presentar noves idees”. “Per omplir el buit, comencen a dividir la societat, aquesta política de divisió porta a la de l’odi i aquest odi encara fa més difícil posar en marxa qualsevol política”, ha continuat el dirigent socialista, que ha volgut establir un paral·lelisme entre la política catalana i la de la Comunitat de Madrid.

Per Illa, aquesta forma de fer política “acaba dissolvent la convivència, l’esperança i perjudicant el futur”. El president del grup parlamentari del PSC ha reivindicat Gabilondo, de qui ha dit que sempre “ha practicat el diàleg” i una política de “bastir ponts” i de recerca de diàleg i acords”.

El dirigent socialista s’ha mostrat convençut de la victòria del candidat socialista, Ángel Gabilondo. “També a mi em deien que era impossible guanyar l’independentisme a Catalunya i vam guanyar”, ha apuntat Illa, que ha dit que ho va aconseguir “sense trinxeres i apostant per la unitat i el diàleg”. “Això és el que Gabilondo representa a Madrid”, ha sentenciat.

L’exministre de Sanitat també ha recordat la seva etapa al govern espanyol i ha afirmat que la pandèmia ha deixat lliçons “molt valuoses”. En aquest sentit, ha reivindicat els serveis públics i l'”l’obsessió” de l’executiu per “un estat del benestar sòlid i uns serveis públics forts”. “Són el nostre bé més preuat, són la joia de la corona i no hi podem renunciar. No permetrem que caigui en l’abandonament i la degradació”, ha assegurat.

En l’acte, també hi han intervingut, entre d’altres, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el ministre de Transports, José Luis Ábalos i el mateix candidat socialista a la presidència a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a maig 01, 2021 | 21:01
    Tripartit no, gràcies maig 01, 2021 | 21:01
    Però ell, en Isla, ja ha triat la seva de trinxera, la mateixa que en mandonguilla. Ara que és a Madriz, que aprofiti i s'hi quedi que a Catalunya de botiflers ja en tenim tots els que hi caben
  2. Icona del comentari de: Ricard a maig 01, 2021 | 23:13
    Ricard maig 01, 2021 | 23:13
    “No perdeu ni un minut quan os facin escollir entre trinxeres, sé de què parlo" diu Illa. Ho sap bé. Efectivament, t'envia la policia castellanista que o t'apallissa o et deté amb acusacions falses per posar-te a la trinxera unica que els castellans volen. Quin cinisme!
  3. Icona del comentari de: jordi VI a maig 01, 2021 | 23:53
    jordi VI maig 01, 2021 | 23:53
    Molt cansino....
  4. Icona del comentari de: 552 a maig 02, 2021 | 02:07
    552 maig 02, 2021 | 02:07
    El que digui aquest feixista desgraciat no m'interessa gens. Només interessa als Ñordos i als unionistes, que es pensen que les canallades de l'imPPerio canalla , a ells no els afecten . Idiotes .... No saben ni on tenen la mà dreta !
  5. Icona del comentari de: manel t a maig 02, 2021 | 07:34
    manel t maig 02, 2021 | 07:34
    No crec que sigui tant ton-tu que fa veure que no sap el tema del 155. Es un cínic del nivell del iz, granados, zaragoza, etc.
  6. Icona del comentari de: Als llimbs a maig 02, 2021 | 07:48
    Als llimbs maig 02, 2021 | 07:48
    Ha guanyat i no pot governar pq ningú el vol. Sap de que parla. Ah! Vale!
    • Icona del comentari de: GAVANENC a maig 02, 2021 | 10:15
      GAVANENC maig 02, 2021 | 10:15
      No permeteu que un partit catalanista com era el PSC es transformi amb una colla de botiflers que llepen el cul al amo de madriz....
  7. Icona del comentari de: Sap de què va a maig 02, 2021 | 08:08
    Sap de què va maig 02, 2021 | 08:08
    Ha guanyat però res. Com Arrimadas. Vomitava continuament i recollia groc pel carrer. No era vida. Va marxar a mitja legislatura cap a la corte. I ara missiing.
  8. Icona del comentari de: Illa un golfo de familia Sala el Ric d'Amigó a maig 02, 2021 | 17:44
    Illa un golfo de familia Sala el Ric d'Amigó maig 02, 2021 | 17:44
    Quina panxa fot el falangista Illa de Franco. Tota una vida exercint de GOLFO ESPAÑOL, el molt vivales i oocavergonya. Treballa golfo español!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa