El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa aposta pel “vot útil” al PSC per evitar el “Tripartit” i el “Procés”
  • CA

Nou algoritme de campanya del PSC. Aquest migdia, Salvador Illa, ha donat una clau de volta més a la petició de concentració de vots cap els socialistes per vèncer l’independentisme. A Girona, i escortat per la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, el ministre Miquel Iceta i el president espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat el “vot útil” cap el PSC per “passar pàgina” i articular un Govern progressista. “Ni tripartit, ni Procés, un govern progressista!”, ha sentenciat.

Illa ha assegurat que amb una victòria dels socialistes el 14-F és una “oportunitat única” per superar el que ha passat els darrers deu anys. “Ni independència, ni decadència, un govern progressista!”, ha reblat. Illa s’ha obsessionat en reclamar la “concentració del vot” com va fer ahir des de Salou. De fet, ha assegurat que els vots a d’altres formacions és un “vot perdut”. Fins i tot, ha advertit que si ERC i JxCAT sumen “governaran encara que no se suportin”.

El candidat del PSC ha ressaltat que qualsevol oportunitat de canvi passa per un socialista a la Moncloa i un altre a Palau. Així ha insistit en demanar el vot dels que van apostar pel canvi el 2017. “Aquest cop serà útil, no us abandonaré, torno per quedar-me”, ha subratllat. “A Catalunya no hi sobra ningú, la meitat necessita l’altra meitat, encara que no voti o no pensi com l’altra”, ha asseverat. “Jo no vull renunciar a la meitat de la societat catalana”, ha exposat. De fet, ha assegurat que a Catalunya es van començar a posar “etiquetes” de catalanitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa