Igualtat ofereix recursos a les diputades que han patit atacs masclistes a les xarxes

La consellera alerta de la violència contra les dones l'endemà que Grau rebés insults per com vesteix

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha tornat a oferir assessorament jurídic a les diputades que hagin patit violència masclista a les xarxes socials per si volen denunciar els atacs. El Departament d’Igualtat ha informat que la consellera s’ha posat en contacte amb multitud de diputades que han patit assetjament a xarxes socials com Twitter per transmetre’ls el seu suport i el del Departament que lidera.

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha avisat en un comunicat fet públic aquest dijous que la violència contra les dones vulnera les lleis catalanes aprovades pel Parlament, pel que aquests atacs motivats pel gènere “que degraden les dones i promouen la seva cosificació” seran perseguits. Verge lamenta que aquests atacs masclistes afecten la capacitat de les dones a treballar en espais públics, el que suposa una humiliació a més d’una limitació dels drets de participació política de tots els ciutadans. “La violència contra les dones en la vida política no es pot assumir com el cost o el preu de fer política per a les dones, sinó com una realitat que el Govern vol eradicar”, ha manifestat la consellera.

Tot això, després que Anna Grau hagi sofert atacs masclistes per la seva manera de vestir, entre ells el d’un regidor de Junts al municipi d’El Port de la Selva que la comparava amb una prostituta. “Quan ja no saps si estàs al Parlament de Catalunya o a qualsevol club de la Jonquera”, va ser la piulada que va desfermar la polèmica a Twitter i que ja han denunciat multitud de càrrecs públics. Verge va reaccionar aquest dimecres a la piulada en què demanava, “per ètica feminista”, no difondre “atacs misògins o racistes” envers diputades a les xarxes. “Aquest tipus de violència masclista no pot ser el cost de fer política per a les dones”, va concloure.

Comentaris

    Ricard 09/09/2021 9:13 pm
    Grau no va ser insultada. És mentida que ho fos, mentida.
    Vendetta 09/09/2021 9:55 pm
    Toti per una fulana lletja?

Nou comentari