El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias rebutja aprovar els pressupostos amb PP i Cs
  • CA

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que és “evident” que els pressupostos de l’Estat s’hauran de pactar amb la majoria de la investidura. “Crec que és evident que rearmarem la majoria de la investidura” per als PGE, ha dit Iglesias aquest dimecres en una atenció als mitjans a unes jornades a El Escorial. El vicepresident segon de l’executiu de Pedro Sánchez ha dit que és “legítim que el PSOE mantingui converses amb formacions de la dreta” però que “un executiu en el qual està Unides Podem és incompatible amb acords en qüestions transcendentals com els pressupostos generals de l’Estat amb qui està governant amb la ultradreta a Madrid, Múrcia o Andalusia”, en referència a PP i Cs.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, que en una piulada a Twitter ha dit que la votació d’aquest dimecres de les conclusions de la Comissió per a la Reconstrucció “assenyala un únic camí de cara als PGE“. “Reconstruir la majoria de la investidura per una sortida de la crisi que no deixi ningú enrere”, ha afirmat Asens.

Iglesias ha opinat que després de l’acord per al fons de recuperació europeu que, segons el vicepresident segon, hauria de permetre fer uns pressupostos “expansius” que tinguin com a eixos la digitalització, la transició ecològica, l’economia de cures i la protecció dels drets socials, s’han de pactar amb la majoria de la investidura i no amb la dreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa