Hasél declara acusat d’odi i discriminació per cremar una bandera espanyola en un concert

Critica que el poder judicial s'acarnissi contra ell mentre rebutja condemnar Vox pel cartell electoral a Madrid

El raper Pablo Hasel declara aquest dimecres per videoconferència des de la presó, acusat per Vox i la Fiscalia d’un delicte d’odi i discriminació contra l’Estat per haver cremat una bandera espanyola en un concert a Mallorca l’any 2018. Ho ha informat ell mateix a través d’un comunicat en què critica que el poder judicial s’acarnissi contra ell mentre rebutja considerar com a delicte d’odi el cartell electoral de Vox a Madrid en què “es culpabilitza els menors immigrants de la pobresa que pateix la població”. Hasel reconeix que va cremar la bandera però al·lega que aquest acte està emparat pel Tribunal Europeu de Drets Humans i que abans de fer-ho va explicar que ho feia perquè representava la “continuïtat i impunitat del feixisme”. Aquest nou procediment contra ell, diu, evidencia aquesta “manca de llibertats”. “Utilitzen el delicte d’odi per reprimir els antifeixistes”, assegura, i critica que els partits que formen el govern espanyol cridin a anar a votar per “frenar el feixisme” mentre permeten que la “seva Fiscalia” s’uneixi a Vox per seguir vulnerant les llibertats demoscràtiques”.

Comentaris

    Gonzalo 06/05/2021 1:30 pm
    Alemania castigará con hasta tres años de prisión la quema de banderas de la UE o de otro país al considerarlo un delito de odio.
    Ricard 05/05/2021 7:51 pm
    Cremar una senyera "espanyola" (o sigui de la marca blanca dels castellans") és una reacció lògica a l'agressió castellana als catalans. Res de nou la nova agressió, ara a Hasel.

Nou comentari