El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 1.700 detinguts a les protestes contra Putin a Rússia
  • CA

La policia russa ha detingut més de 1.700 persones durant les protestes contra Putin a 54 ciutats del país, segons ha informat l’ONG local OVD-Info. Les manifestacions contra la invasió d’Ucraïna han començat aquest mateix dijous i s’han escampat per tot el país malgrat les fortes restriccions a les protestes que hi ha a Rússia. Només a Moscou gairebé un miler de persones han acabat detingudes en el primer dia de protestes.

Les autoritats russes havien advertit que no permetrien cap manifestació “no autoritzada” i han reprimit les protestes amb rapidesa. L’activista i opositora Marina Litvinòvitx ha demanat als russos que surtin al carrer per mostrar el seu rebuig a la guerra amb Ucraïna. “No donem suport a aquesta guerra”, va dir en un post a les xarxes socials abans de ser detinguda en una de les protestes.

Protestes arreu del món

Ucraïnesos expatriats han portat les protestes contra la invasió russa arreu del món. A Barcelona desenes de persones s’han concentrat aquest dijous davant del consolat rus i preparen noves protestes. També hi va haver una concentració davant la delegació de la Unió Europea a la capital catalana per denunciar la inacció dels països europeus, que fins ara s’han limitat a aprovar sancions contra Rússia.

A Madrid també s’han produït protestes davant l’ambaixada russa. París, Berlín, Londres, Dublín, Copenhaguen, Cracòvia, Varsòvia, Nantes, Nova York, Budapest o Tòquio també han acollit manifestacions per reclamar la fi de la invasió russa.

Operació llampec

Les tropes russes han arribat Kíev i han començat els combats als afores de la ciutat. En menys de 24 hores, l’exèrcit rus s’ha plantat a la capital del país per derrocar el govern de Volodímir Zelenski amb la intenció de “desmilitaritzar” el país i aconseguir que deixi de mirar cap a Occident. Les autoritats ucraïneses han informat que estan disposades a negociar amb Rússia la fi de les hostilitats a canvi d’un estatus de neutralitat del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa