El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern vol fora dels Mossos els agents “racistes”
  • CA

El Govern ha denunciat aquest dimarts els fets racistes que s’han posat sobre la taula després de la publicació d’un àudio amb insults presumptament proferits per part d’agents dels Mossos d’Esquadra. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que el Govern lamenta aquestes actituds “perquè són deplorables i vergonyoses” i ha assegurat que com a Govern “cal depurar-les perquè no corresponen a una policia democràtica”.

Budó ha comentat que el conseller de l’Interior, Miquel Buch, i la cúpula del departament estan “treballant amb de quina manera s’ha d’organitzar el cos policial”. Com a Govern no n’han parlat en la reunió d’aquest dimarts perquè el conseller estava declarant al Tribunal Superior de Justícia per la protecció al president Carles Puigdemont.

La portaveu ha insistit en denunciar de forma “contundent i ferma” les “actuacions xenòfobes que no es poden permetre en un cos policial”. Budó ha subratllat però que són actituds “molt minoritàries”, però tot i així “s’han d’eradicar per garantir una policia democràtica”. Ha afegit que tant ERC com JxCAT s’han manifestat en el mateix sentit en sengles comunicats.

D’altra banda, Budó també ha fet referència als fets de Premià de Mar i ha dit desconèixer si els atacs del veïns són racistes o no, però el que sí ha deixat clar és que el Govern no pot permetre un apedregament com el que es va produir diumenge contra un grup de joves migrants. Budó ha dit que de la seguretat se n’ha d’encarregar la policia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa