El Govern ofereix a la CUP dos impostos nous per obtenir el ‘sí’ als pressupostos

El Govern segueix intentant aconseguir el ‘sí’ de la CUP als pressupostos per al 2022. Per fer-ho, han posat sobre la taula dos impostos nous sobre fiscalitat verda: un que grava les emissions portuàries i un altre sobre les activitats industrials que generen més gasos contaminants. Aquesta és una de les mesures de l’última proposta que el Govern ha fet a la CUP perquè els avalin els comptes del 2022. El document –avançat per eldiario.es i TV3- també inclou 1.000 milions en habitatge, tal com ha explicat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest divendres des de París.

El text enviat pel Govern garanteix que l’executiu d’Aragonès aprovarà durant el mes de novembre la memòria preliminar de l’avantprojecte de Llei de l’impost sobre les emissions portuàries de grans vaixells, una de les demandes de la CUP. Així mateix, l’impost corresponent a les activitats econòmiques que generen gasos amb efecte hivernacle s’aprovarà al desembre. En tots dos casos els projectes de llei es presentaran al Parlament durant el 2022.

Pel que fa a l’habitatge, Aragonès ha anunciat l’aposta del Govern des de París. La partida arribarà als 1.000 milions, de manera que així l’executiu complirà una de les principals demandes dels anticapitalistes. Igual que en propostes anteriors de l’executiu a la CUP, el document detalla que la Generalitat no assumirà “cap cost” en el projecte de Hard Rock. L’executiu d’Aragonès també es compromet que no es formalitzarà la candidatura als Jocs d’Hivern 2030 fins que no s’hagi realitzat la consulta al territori, prevista pel 2022.

Així mateix, l’executiu es compromet a estudiar el model de gestió de l’aigua per “remunicipalitzar-la” i a revisar els procediments sancionadors de la Llei de Seguretat Ciutadana. La CUP valorarà l’oferta aquest dissabte en la coordinadora oberta parlamentària (COP), l’òrgan que ha d’analitzar les negociacions i decidir sobre les propostes del Govern.

Comentaris

  Anna Maria Novembre 19, 2021 | 18:15
  Molt be
  Sofia. Novembre 19, 2021 | 22:49
  Augmentar impostos no significa contaminar menys, només encareix costos. Seria millor bonificar qui contamina menys. Si es fa la rosca als ximples simples, s'acaba fent ximpleries. Qualsevol decisió té repercussió en àmbits que s'han de tenir en compte.
  Luisnomeacuerdo Novembre 19, 2021 | 23:22
  Luego llorais porque las empresas se van de tractoria, que repugblica más bonita se os está quedando a los fascistas independentistas.

Nou comentari