El Govern ofereix a la CUP una moratòria en els Jocs d’Hivern i no invertir en el Hard Rock

El Govern ha fet publiques, hores abans que comenci el debat intern a les assembles territorials de la CUP; les propostes que ha fet a la formació per tal que doni el suport als pressupostos de la Generalitat. Les mesures que ha ofert l’executiu, plasmades en un document d’onze pàgines i fetes públiques aquest dijous a la nit, formen part de l’àmbit social, cultural, de l’educació, l’ocupació, la salut i l’ordre públic, entre d’altres. Els cupaires decidiran si voten a favor dels comptes de la Generalitat aquest cap de setmana en una votació on participarà la seva militància.

Dues de les mesures més destacables és l’acceptació de deixar en suspens la “formalització” de la candidatura dels Jocs d’Hivern “fins que no s’hagi realitzat la consulta ciutadana sobre aquest projecte prevista per al 2022″ i el compromís de no invertir diners públics en el centre recreatiu turístic de Vilaseca, és a dir, el Hard Rock Cafè. Les dues mesures s’incorporaran com a disposicions addicionals a la llei de pressupostos de la Generalitat del 2022,

Una altra de les propostes que ha traslladat el Govern a la CUP és desenvolupar i activar els impostos pendents de la llei del canvi climàtic que gravaran, entre altres coses, les emissions d’òxid de nitrogen emeses per grans vaixells, que es vol implementar des d’aquest novembre.

En matèria social, l’executiu ha proposat un pla de xoc contra la pobresa i augmentar el parc d’habitatge públic i accelerar la construcció d’habitatges de lloguer social. Així com incrementar els ajuts al pagament de lloguer. A més, el Govern es compromet a implantar la Renda Bàsica Universal abans del desembre del 2022.

L’acord també implica el compromís per enfortir l’Atenció primària en matèria de salut. Pel que fa a l’educació, preveu la reducció progressiva de les ràtios als cicles d’infantil i primària passant de 25 a 20 alumnes per aula i implementar la gratuïtat progressiva dels ensenyaments de 0 a 3 anys. A més, el Govern proposa destinar almenys un 2% del pressupost a polítiques culturals. L’executiu també es compromet a activar una línia de reactivació amb ajudes post Covid perquè les empreses no es vegin obligades a reduir els seus llocs de treball.

Alguna de les propostes que inclou l’acord i ja se n’havia parlat és, per exemple, la creació d’una companyia energètica pública que comenci a crear-se durant el primer semestre del 2022. Una altra de les mesures que ja es coneixia era que la Generalitat es retiraria en bloc de totes les causes contra manifestats en què no es pugui acreditar l’autor de les lesions.

Comentaris

    ERCup, fabricant de golfos Novembre 12, 2021 | 07:02
    Xantatge CUP, democracia cup, terrorisme Aragones de la CUP.FERROVIAL. Esquerres comunistes fabricants de miseria, impowtos i doctrina de la ganduleria junqueras
    afm Novembre 12, 2021 | 09:40
    si seguiu insultant a la gent que treballa per la llibertat de Catalunya..o sou una mica curt de gambals o no us adoneu que esteu fent el joc als que no volen que la gent que viu en aquesta terra pugui viure en unes condicions justes i lliures que no es mes que poder decidir qui ens governa, quina llengua/s hem de protegir, quina serveis sanitaris ens dotem, quines escoles volem..etc..etc.. sense que ens ho decideixin a fora. Penseu-ho 2 cops abans d'insultar a gent que treballa per totes aquestes coses i si decidiu seguir insultant sigueu decents i no ho feu amb mentires si us plau. salut

Nou comentari