El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern aprova la llei d’acompanyament dels pressupostos
  • CA

El Govern ha aprovat aquest dijous l’avantprojecte de la llei de mesures fiscals i financeres, administratives i del sector públic pel 2022, la qual també s’anomena llei d’acompanyament dels pressupostos. Així ho ha explicat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, després que es reunissin els consellers amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès; dos dies després que els comptes per al 2022 s’aprovessin i es presentessin al Parlament de Catalunya.

La portaveu del Govern ha explicat en roda de premsa que el text aprovat aquest dimecres elimina l’obligació de presentar els pressupostos abans del 10 d’octubre, i suprimeix la diferència entre funcionari de carrera i personal interí, i encarrega al departament de Salut elaborar un full de ruta per internalitzar el servei del 061 Salut Respon, entre d’altres aspectes.

Aquest anunci de Patrícia Plaja arriba enmig de les dificultats del Govern i la CUP per arribar a un acord sobre els comptes del 2022. Tant Junts per Catalunya com Esquerra Republicana de Catalunya han assegurat que els anticapitalistes són el soci prioritari del Govern per tirar-los endavant, i de fet el mateix conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va assegurar aquest dimecres que la CUP està tenint una bona predisposició per aprovar els comptes.

De la mateixa manera es va pronunciar la diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant, que va mostrar-se confiada que es pot arribar a un acord amb l’executiu de Pere Aragonès, però va assegurar que a hores d’ara la formació de l’esquerra independentista es troba “lluny” s’aprovar els pressupostos previstos per al 2022.

Per altra banda, el Govern ha fet una darrera oferta als anticapitalistes, que passa per reduir les ràtios a l’educació infantil i primària, a més de canviar el paper que té la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra en els desnonaments. La CUP, però, considera que aquestes ofertes encara estan lluny de l’acord d’investidura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa