El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern ofereix a la CUP revisar com actua la Brimo als desnonaments
  • CA

El Govern ha fet una darrera proposta a la CUP perquè els anticapitalistes aprovin els pressupostos del 2022. Segons informa aquest dijous l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’executiu d’Aragonès ha ofert una rebaixa de ràtios progressiva als cicles d’infantil i primària de les escoles catalanes i que hi hagi un canvi en el paper de la Brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra als desnonaments.

Aquest nou oferiment es va traslladar el dilluns, tot i que encara no figuren al document de pressupostos que va presentar aquest dimarts el Govern i el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. Les fonts de l’executiu consultades per l’ACN expliquen que a Palau encara esperen una resposta dels anticapitalistes sobre aquesta qüestió, i es mostren oberts a negociar amb aquesta formació.

La proposta del Govern també posa sobre la taula la possibilitat d’internalitzar el telèfon d’emergències 112. Sobre la proposta de reducció progressiva de les ràtios als cicles d’infantil i primària, la intenció seria passar de 25 a 20 alumnes per aula; i iniciar el curs 2022-2023 amb 1.545 nous professionals per tal que a P3 ja s’aconsegueixi tenir 20 alumnes per aula. Les fonts del Govern, però, assenyalen que això suposaria un increment de 56,8 milions d’euros en el capítol 1 del Departament d’Educació.

Per altra banda, l’executiu d’Aragonès considera que s’ha d’eliminar tant com sigui possible el recurs a les unitats Arro i Brimo en els desallotjaments, i el departament d’Interior es compromet a posar en marxa un nou protocol dels Mossos d’Esquadra sobre com han d’actuar els agents de la policia catalana davant d’un mandat judicial que ordena un desallotjament.

Per tal d’aconseguir el suport dels cupaires a aquests pressupostos, el Govern assegura que abans que acabi l’any 2022 té la intenció d’impulsar els impostos pendents de desenvolupar de la Llei del canvi climàtic. Assegura també que començarà per l’impost a les emissions d’òxid de nitrogen emeses pels grans vaixells aquest novembre.

La CUP ho rebutja

La CUP sí que ha respost a aquesta oferta del Govern als micròfons del Matí de Catalunya Ràdio. El diputat Xavier Pellicer ha reconegut que hi ha hagut “avenços interessants” en educació, en referència a aquesta reducció de ràtios, però també diu que els anticapitalistes temen una “internacionalització parcial” del 112. Així mateix, Pellicer lamenta la proposta sobre la Brimo, i ha assegurat que no n’hi ha prou en dir que l’actuació d’aquesta divisió dels Mossos serà l’últim recurs sinó que “no s’ha de contemplar”. El diputat anticapitalista ha afirmat que aquestes noves propostes estan “bastant lluny” de l’acord d’investidura.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a novembre 11, 2021 | 09:13
    JordiP novembre 11, 2021 | 09:13
    Potser també caldria revisar el comportament de la gent que tracta d'impedir els desnonaments, oi? O, és que només adopten actituds violentes la pasma? Per la tele s'han vist autèntics motins molt violents. Otra cosa seria revisar els motius i el protocol de desnonament, no? I potser també caldria crear un equip d'informació i formació de llogaters que pogués reconduir els hàbits de contractació de vivenda. Pel que sembla, no tothom és capaç d'avaluar el risc de arribar a no poder pagar el lloguer ni té habilitat per a negociar abans d'arribar a la situació de impagament total i acumulat. Tampoc seria cap disbarat crear un equip de recolocació de desnonats abans que es produeixi tan penosa circumstància. Pel que sembla, molta gent no pot anar sola pel món.
  2. Icona del comentari de: Tomppa a novembre 11, 2021 | 09:14
    Tomppa novembre 11, 2021 | 09:14
    A veure, CUP vol una dictadura a on existeix el dret de conquesta, si una persona ha conquestat un tros a Barcelona o qualsevol ciutat ... hi té el dret de la vida a ser i fer com vol ... com això, no es un xic patètic creure que CUP vol revisar com fa brimo desnonaments ? A un país normal per cert, culpables són ajuntament que han de cuidar la gent que no poden pagar el seu lloc de viure, imposar ciutadans convertir-se com una ONG es feixisme ... si no he vist que CUPaires diuen gaire res sobre n'Ada Colau qui es el màxim responsable si la gent viu bé a Barcelona o no ... per cert, personalment crec que es de burguesia viure a un ciutat gran i trobo tothom qui hi vol viura com nens malcriats ...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa