El govern espanyol vol limitar a tres mesos els contractes temporals

El govern espanyol proposa limitar a tres mesos els contractes temporals per pics de feina ocasionals o per substitucions. Així ho ha traslladat l’executiu de PSOE i Podem en una nova reunió de la mesa que ha de modernitzar el marc laboral espanyol i derogar les reformes introduïdes pel PP el 2012. El govern de coalició ha posat sobre la taula la possibilitat que es facin aquest tipus de contractes temporals en les activitats ocasionals amb un màxim de 3 mesos i s’introdueixen uns límits en funció de la mida de l’empresa, amb un ajustament més gran per al sector de l’agricultura, segons han informat fonts sindicals. En aquesta reunió, s’ha realitzat un document que recull tots els aspectes que s’han negociat en els últims set mesos.

Pel que fa als contactes formatius, també s’ha actualitzat les condicions que es plantegen. El govern espanyol ha proposat que tant el de formació en alternança es puguin subscriure entre tres mesos i dos anys mentre que els de pràctiques professionals es podran allargar entre sis mesos i un any. El període de prova s’unifica a només un mes.

En paral·les, els sindicats i la patronal que s’asseuen a la mesa de negociació per modernitzar el mercat laboral espanyol van rebutjar dimecres passat la proposta dels nous ERTO permanents, que passarien a anomenar-se Mecanisme RED de Flexibilització i Estabilització. D’una banda, UGT va trobar a faltar que un “compromís clar de manteniment de l’ocupació” i temia que aquesta nova regulació pogués convertir-se en “l’avantsala dels acomiadaments”; CCCO, al seu torn, remarcava que no s’havia posat sobre la taula en vuit mesos de negociació i demanava centrar-se en els temes oberts en els últims vuit mesos. De l’altra, la CEOE va criticar que el document està “ple d’intervencionisme” i no deixa espai a les empreses per la “flexiseguretat”.

Nou comentari