El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gordó intenta impedir que la Generalitat sigui acusació contra ell en el cas del 3%
  • CA

Jugada tàctica de l’exconseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, en el cas 3%. La seva defensa ha registrat un escrit amb què s’oposa a la personació de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès en el procés seguit a l’Audiència Nacional. En l’escrit, al qual ha tingut accés El Món, i signat pel lletrat Cristóbal Martell, s’al·lega que la petició és “extemporània”. Per reblar el clau, la defensa remarca que les dues institucions han tingut temps per demanar ser acusacions particulars al llarg d’una instrucció que ha estat “mediàtica” i “pública”.

L’escrit presentat davant el Jutjat Central d’Instrucció 5 de l’Audiència Nacional argüeix que hi ha una “impossibilitat processal de comparèixer com a acusació particular amb posterioritat a l’inici del tràmit de qualificació del delicte”. En aquest sentit, aporten la jurisprudència del Tribunal Suprem, forjada l’any 2018, que estableix aquest criteri per decidir si una part interessada pot esdevenir acusació particular.

De fet, en l’escrit es recorda que la defensa de Gordó encara no ha tingut accés a la petició de personació. Ara bé, sí que veuen clar que  no només han estat presentats amb posterioritat al límit de “l’inici del tràmit de qualificació”, sinó que ho han fet com a “reacció” a la interlocutòria d’inici de la qualificació.  Per tant, conclouen que és “extemporània”.

“Han tingut molt temps”

Per altra banda, Martell remarca que “per òbvies raons de transcendència pública i mediàtica (n’hi ha prou amb l’exemple de l’acusació de la CUP o per l’Ajuntament de Barcelona durant anys), no podia ser ignorat per cap de les dues administracions, que durant la instrucció de diversos anys i amb distints partits polítics en els seus òrgans de govern, van decidir no comparèixer com a perjudicats”. Un argument que serveix al lletrat de Gordó per afirmar que “la inadmissió de la personació no generaria indefensió” de la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Cugat.

“Els perjudicats”, continua l’escrit, “van tenir complerta oportunitat de personar-se en el procediment durant la fase d’instrucció i no ho van fer, com ha passat en el present supòsit”. En aquest marc recorden que tot i les “distintes entrades i escorcolls a la Generalitat” i a l’Ajuntament de Sant Cugat així com compareixences al Parlament mai cap de les dues administracions no s’ha personat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa