El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Giró reivindica el 52% tot i el fracàs dels pressupostos

El conseller d’Economia, Jaume Giró, tenia un paper complicat aquesta tarda al ple del Parlament. Tenia la feina de defensar els seus comptes després que la CUP el deixés plantat, i el seu partit, sortís en barrena a criticar l’acord entre el president Pere Aragonès i els Comuns per superar el debat a la totalitat. Giró ha explicat els seus números emfatitzant que són uns comptes sense sobirania. Fins i tot, ha assegurat que com a conseller està convençut que “veurà la independència abans de morir”. Una expressió pronunciada amb l’objectiu d’injectar moral a les decaigudes files independentistes.

Així, tot i que Giró ha lamentat que el pressupost no compti “amb la majoria independentista” sí que ha destacat que no suposa “un afebliment de les aspiracions” sobiranistes de la majoria d’aquest país. “La meva satisfacció no és completa”, ha conclòs. Així ha avisat que “ningú es faci il·lusions ni vegi en això un afebliment de les nostres aspiracions, perquè estic segur que més enllà d’aquest episodi i més aviat que tard serem capaços de tornar a demostrar unitat estratègica independentista”.

Giró ha desgranat a grans trets i destacant la despesa social els comptes presentats i acordats entre el Govern i els Comuns. En definitiva, ha subratllat amb insistència que els comptes són “expansius i dissenyats per transformar Catalunya”. D’aquí que demani als grups que no posin impediments en el seu tràmit parlamentari. De fet, ha avançat que encara no ha trobat ningú en seu parlamentària que li pugui recriminar manca de polítiques socials.

El conseller ha remarcat que si bé els pressupostos “són insufients”, a la vista de la riquesa que no es queda a Catalunya. Giró ha expressat la dicotomia que votar a favor de l’esmena a la totalitat és afirmar que és millor prorrogar els pressupostos de 2020. “Sí voten a favor de la totalitat estan dient a la ciutadania que res d’aquests pressupostos es pot salvar”, ha plantejat. Així s’ha dirigit a la CUP i al PSC per tal que votin a favor de tramitar aquests comptes amb el compromís de continuar negociant fins la seva aprovació definitiva.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: traca a novembre 22, 2021 | 16:03
  traca novembre 22, 2021 | 16:03
  pobre morritos que sapos se tiene que comer
 2. Icona del comentari de: Entre todos la mataron y ella sola se murió. a novembre 22, 2021 | 16:28
  Entre todos la mataron y ella sola se murió. novembre 22, 2021 | 16:28
  Veurà la independència ...MORTA! Ell segur que morirà, però abans s'haurà emportat l' independència amb els peus pel davant. CINISME vomitiu.
 3. Icona del comentari de: Junts, racisme fiscal als catalans, per pagar Waterloo? a novembre 22, 2021 | 17:12
  Junts, racisme fiscal als catalans, per pagar Waterloo? novembre 22, 2021 | 17:12
  Giro.155, comunista massa ric, 15 impostos racistes, furer espanyolissim, español forrat. Junts roba als catalans, junts racisme fu0iscalm als catalans, LLADRES
 4. Icona del comentari de: JUNTS ROBA SUCCESSIONS COVID a novembre 22, 2021 | 17:47
  JUNTS ROBA SUCCESSIONS COVID novembre 22, 2021 | 17:47
  Giró, amb successions, amb la matança de vells homrani, et surten elsbitllets per les orelles, lladre d'herencies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa