El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Front Polisario suspèn els contactes amb Espanya pel gir sobre el Sàhara
  • CA

El moviment polític per l’alliberament del Sàhara Occidental, el Front Polisario, ha anunciat aquesta matinada que suspèn els contactes amb el govern espanyol després que aquest fes un gir i donés suport al pla d’autonomia del Marroc pel Sàhara per recuperar la cordialitat amb Rabat. Segons un comunicat de la secretaria general del Front Polisario, “a la vista dels passos concrets” que ha anat fent les últimes dues setmanes el govern de Pedro Sánchez, l’organització ha decidit trencar la relació amb la Moncloa perquè no puguin “utilitzar la qüestió sahrauí”.

“El Front Polisario decideix suspendre els seus contactes amb l’actual govern espanyol en el marc de miserables tractes de l’ocupant i fins que s’adhereixi a les resolucions de legitimitat internacional que reconeixen el dret del poble sahrauí a l’autodeterminació i a respectar les fronteres del seu país tal com són reconegudes internacionalment”, diu el comunicat al qual ha tingut accés l’agència de notícies Europa Press.

El Front Polisario, a més, creu i ha deixat per escrit en el comunicat, que Espanya “té responsabilitats” amb el poble sahrauí i amb les Nacions Unides, perquè és “potència administradora” de la regió històricament i les seves responsabilitats persisteixen.

El PSOE es queda sol

El moviment d’alliberament del Sàhara Occidental, però, no ha posat tot l’estat espanyol al focus sinó únicament l’actual govern socialista de Pedro Sánchez. El comunicat assegura que ha rebut l'”ampli i transversal moviment de solidaritat” amb la seva causa i ho ha agraït al Congrés espanyol. De fet, el Congrés va instar “rotundament” al govern espanyol la “necessitat de retornar a la senda de la legalitat internacional” i va deixar sol el PSOE en aquest canvi de rumb per satisfer el Marroc després de la crisi que es va originar per haver acollit el líder del Front Polisario, Brahim Ghali.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Prevaricador a abril 10, 2022 | 11:33
    Prevaricador abril 10, 2022 | 11:33
    PER QUE EN CHÀNCHEZ NO ELS PREGUNTA ARA ALS SAHARAUIS "QUE PONE EN TU DNI"? Castella sempre ha traït a tothon quan li convé. Ho porten en el seu ADN. Diem d'en Hitler, però ells ja van quedar-se les terres i els diners del jueus i els musulmans. Que es preparin, però. El Mohamed, tant bon punt es quedi el Sahara "español", anirà per Ceuta i Melilla. I veurem com corre el "glorioso ejército" cap els vaixells Pitjor que Dunkerke, serà.
  2. Icona del comentari de: Sense paraules. a abril 10, 2022 | 14:38
    Sense paraules. abril 10, 2022 | 14:38
    Rufián, torna-te'n a Santa Coloma!, l'únic que fas a Madrid és de palanca per a que el Gobierno de España continui amb les malifetes grosses com a sampaus. Quina vergonya de representants catalans que tenim; representants d'erc, que són els palanganeros del Sánchez.
  3. Icona del comentari de: Maria a abril 10, 2022 | 14:45
    Maria abril 10, 2022 | 14:45
    De porcs i de senyors se n'ha de venir de mena i els españols no saben què és ser senyors! Amb els catalans ja ho havien demostrat en escreix. Uns traïdors amb el poble saharahui, també.
  4. Icona del comentari de: X2 a abril 10, 2022 | 18:25
    X2 abril 10, 2022 | 18:25
    Espanya, cosa que fa, cosa que caga, això si, sempre agressiva amb els dèbils

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa